İETT, engelliye bıçak çeken şöförün sertifikasını iptal etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İETT, Beylikdüzü-Çatalca bölgesinde hizmet veren ve önceki gün yolcuları bıçakla tehdit ettiği iddia edilen özel halk otobüsü sürücüsü Ö.Y'nin sürücü sertifikasını iptal etti.

İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri'nden yapılan yazılı açıklamada, önceki gün Beylikdüzü-Çatalca bölgesinde meydana gelen ve bir özel halk otobüsü sürücüsünün, yolcuları bıçakla tehdit ettiği iddia edilen olayla ilgili başlatılan idari soruşturmanın sonuçlandırıldığı belirtildi.

İETT tarafından olaya karışan A-1224 numaralı özel halk otobüsünün sürücüsü Ö.Y'nin sürücü sertifikasının iptal edildiği bildirilen açıklamada, ayrıca İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri kararıyla, adli soruşturma sonucu beklenmeden, adı geçen sürücünün özel halk otobüsü camiasıyla ilişkisinin tamamıyla ve süresiz olarak kesildiği kaydedildi.

Açıklamada, ?Kabul edilemez bu tutum nedeniyle, olaya muhatap olan yolcularımızdan ve kamuoyundan Özel Halk Otobüsleri Şirketleri ve kurumları olarak özür diliyoruz? denildi.

İstanbul'da 2 bin 106 araçlık filo ile her gün toplu taşım hizmeti veren özel halk otobüsü işletmeci ve sürücülerinin, yaptıkları işin sorumluluğu ve ciddiyetiyle çalıştığı belirtilen açıklamada, yaşanan bu tür olumsuzlukların, özel halk otobüsleri camiasına maledilmemesi istendi.

Açıklamada, ?İETT ve Özel Halk Otobüsü Şirketleri tarafından sürücülere sürekli eğitim verilmesine rağmen az sayıda da olsa sorumsuz, bilinçsiz ve hiçbir değeri gelişmemiş kişiler marifetiyle olumsuzluklar yaşanmakta,ancak kurumlarımız her olay ve şikayet konusunu titizlikle ve ciddiyetle inceleyerek sonuçlandırmaktadır? ifadesine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber