Türk Eğitim Sen sözleşmeli öğretmen alımına tepki gösterdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2005 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen Adana Şubeleri sözleşmeli öğretmen alımına yönelik uygulamanın durdurulması için Milli Eğitim Bakanlığı'na dilekçe gönderdi.
Cemalpaşa Postanesi'ne gelen Türk Eğitim-Sen 1, 2 ve 3 No'lu Şube Temsilcileri, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i sözleşmeli öğretmen kadrosu oluşturma kararından vazgeçmeye çağırdı. Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı ve Türk Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Köse, 5 Mayıs'ta ülke genelinde yapılan uyarı eylemine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenleri rahatlatacak bir açıklama yapmadığını söyledi.

Aradan geçen süre sonunda toplu dilekçe gönderme kararı aldıklarını belirten Köse, "Umut ediyoruz ki Bakan Çelik, tepkileri görür ve eğitim çalışanlarının taleplerini göz önüne alarak bir açıklama yapar. Yanlıştan dönmenin bir erdem olduğuna inanıyoruz. Yarınına güvenle bakamayan öğretmenlerle Türk Milli Eğitimi'ni geleceğe taşımak mümkün değildir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın işi, bugünü kurtarmak, hukuksuzluğu hukuk yapmak değildir" dedi.

Köse, 190 bin gencin kadrolu olarak atama beklediği bir dönemde 30 bin sözleşmeli öğretmen alımını asla kabul etmeyeceklerini ve sonuna kadar mücadele edeceklerini bildirdi.
Basın açıklamasından sonra öğretmenlerin hazırladığı dilekçeler toplu olarak postaya verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber