Askeri kadın güvenlikçi koruyacak

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 19 Mart 2012 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri sivil memur alacak. Alınacaklar arasında kadın güvenlik görevlisi, imam, nalbant, müze rehberi, psikolog da var

Levent İÇGEN ANKARA

Birliklerin erbaş ve er destekleme oranlarını artırmak amacıyla, lojman, orduevi, hastane, fabrika, okul ve benzeri kurum ve tesislerin emniyetinin askeri personel yerine özel güvenlik kurumlarınca sağlanmasıyla ilgili çalışmalara hız veren Genelkurmay Başkanlığı, kadın güvenlik görevlisi memur almak için ilana çıktı. Alınacak kadın güvenlikçi, Ankara'da görevlendirilecek. TSK, kadın güvenlik görevlisi için, 2 yıllık meslek yüksek okulu özel güvenlik ve koruma, güvenlik veya savunma ve güvenlik bölümü mezunu olma şartı arıyor. Genel idare hizmetleri sınıfında istihdam edilecek kadın güvenlik görevlisi, uygulamalı sınava tabi tutulmayacak.

Van'a imam

Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın merkez ve bağlı taşra teşkilatı ihtiyacı için çeşitli kadrolara, ?MillÓ Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik? hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi açıktan atama yoluyla sivil memur temini yapılacağı duyuruldu. Ön başvuruların, 16 Mart-6 Nisan tarihleri arasında www.kkk.tsk.tr adresi üzerinden yapılacağı açıklandı.

Memur alımı yapılacak kadrolar arasında bir kadın güvenlik görevlisi olması dikkat çekti. Alıncaklar arasında anatomi teknikeri, berber, aşçı (12), bahçıvan (2), by-pass teknikeri, garson (4), imam gassal, nalbant, psikolog (5), zabıt katibi (5), veteriner (6), mütercim (Farsça), müze rehberi de bulunuyor. Van'da görevlendirilecek imam gassal alımında, branşı ile ilgili nazari bilgisi, uygulama yeteneği ve tecrübesini ölçen uygulamalı sınav yapılacak. İmam gassal adayı için lise ve dengi okulların İmam Hatip Programı mezunu olma şartı aranıyor.

Ankara'ya alınacak nalbant için ise branşı ile ilgili nazari bilgisi, uygulama yeteneği ve tecrübesini ölçen uygulamalı sınav yapılacak. Nalbant adayının lise ve dengi okul mezunu olması ve 3308 sayılı Kanuna göre dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olması gerekiyor.

Osmaniye ve Ağrı Patnos'ta istihdam edilecek 2 bekçi alımı için ise lise veya dengi okul mezunu olmak ve 5188 sayılı Kanuna göre valiliklerce onaylı silah taşımaya yetkili Özel Güvenlik Eğitimi Sertifikasına sahip olma şartı aranıyor.

GATA'ya özel güvenlik

Genelkurmay Başkanlığı, birliklerin erbaş ve er destekleme oranlarını artırmak amacıyla, lojman, orduevi, hastane, fabrika, okul ve benzeri kurum ve tesislerin emniyetinin askeri personel yerine özel güvenlik kurumlarınca sağlanmasıyla ilgili çalışmalara devam edildiğini açıklamıştı. VATAN, GATA'ya 130 özel güvenlik görevlisi alınması için Milli Savunma Bakanlığı'nın ihaleye çıktığını yazmıştı.

TSK sivilleşme yolundaki ilk adımı ise orduevlerinde, asker yerine sivil personel istihdam edilmesiyle başlatmıştı. Ankara'daki tüm orduevlerinde garson, aşçı ve servis elemanı gibi hizmetleri siviller yapmaya başlamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber