Eğitim-Sen Genel Başkanı: Karanlık bir geleceğe adım atıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2005 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nca oybirliğiyle Eğitim-Sen'in kapatılmaması kararının bozmasını "Karanlık bir geleceğe atılan bir adım" olarak nitelendirdi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, sendika merkezinde düzenlendiği basın toplantısında Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nca verilen bozma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurulun, oybirliğiyle yerel mahkemenin verdiği Eğitim Sen'in kapatılmaması yönündeki kararı bozmasına ilişkin olarak Dinçer, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne giderek, karara ilişkin ihtiyati tedbir isteyeceklerini açıkladı. Dinçer, Yargıtay HGK'nun kararının kapatılma anlamına gelmediğini belirterek, hukuksal sürecin devam ettiğini bildirdi. Kararın esastan bozulduğunu anımsatan Dinçer, dosyanın yeniden iş mahkemesine gideceğini söyledi. Sendika üyelerini soğukkanlı olmaya çağıran Dinçer, "Geniş ve yapıcı düşünüyoruz. Örgütümüz rahat olsun" dedi. Eğitim-Sen'i kapattırmayacaklarının altını çizen Dinçer, kapatılma davasıyla Türkiye'nin yol kazasına uğradığını söyledi. Siyasi iktidarın ve özellikle TBMM'de Anamuhalefet Partisi CHP'nin bu konuda duyarlılıklarını ortaya koymalarını beklediklerini ifade eden Dinçer, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun verdiği kararı Avrupa Sendikaları Konfederasyonu'na, İLO'ya ve Avrupa'daki ilgili yerlere bilgi notu şeklinde geçtiklerini söyledi.

Dinçer ayrıca, alınan karara ilişkin olarak bugün saat 17.00'da, Kızılay Ziya Gökalp Caddesi 1 No'lu Şube önünde eylem yapacaklarını duyurdu. Edinilen bilgiye göre, bundan sonraki süreçte yerel mahkemenin, Kurul'un verdiği kararın bağlayıcı olmasından dolayı, bu karar doğrultusunda Eğitim Sen'le ilgili kapatma kararı vermesi gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber