İzinsiz gösteride polise ateş açıldı: 4 polis yaralı/ Video

Haber Giriş : 20 Mart 2012 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Yüksekova ve Cizre'de ise kalabalığın içine sızan teröristler 4 polis memurunu yaraladı.

CİZRE

Cizre'de izinsiz nevruza kutlamaları sırasında açılan ateş sonucu 2 polis ağır yaralandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki nevruz kutlamasında olay çıktı. Nur Mahallesi'nde 2 polis eylemciler tarafından açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Yaralı polisler, helikopterle Diyarbakır'a sevk edildi. Ayrıca eylemciler tarafından atılan taşlar sonucu 13 yaşında bir kız çocuğu ve 55 yaşındaki bir erkek yaralandı. Öğle saatlerinde eylemciler tarafından atılan molotof sonucu 3 polis de çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. İlçede gerginlik devam ediyor.


YÜKSEKOVA

Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, izinsiz nevruz kutlaması için toplanan göstericilerin arasından açılan ateş sonucu 2 polis memurunun yaralandığını belirtti.

Kaymakam Özeren AA Muhabirine yaptığı açıklamada, izinsiz nevruz kutlaması için Cengiz Topel Caddesi'nde toplanan kalabalığa dağılmaları yönünde uyarıda bulunulduğunu, ancak güvenlik güçlerine taşlı saldırıda bulunulduğunu söyledi. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu kalabalığın dağıldığını ifade eden Özeren, grupların daha sonra tekrar toplandığını belirtti.

Özeren, ''Grubun arasından güvenlik güçlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını, bir panzer sürücüsü ile yanındaki polis memurunun yaralandığını'' belirterek, yaralı polislerin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Üzeyir Aziz Özeren, göstericilerin arasında polise uzun namlulu silahla ateş açan bir kişinin polis tarafından tespit edildiğini kaydederek, ''Polise uzun namlulu silahla ateş açan kişi özel harekat timlerinin karşılık vermesi üzerine yaralanarak mahalle arasına kaçmış. Uzun namlulu silahlı saldırganın yakalanması için kaçtığı bölgeye hava destekli operasyon başlatıldı'' dedi.

DHA - AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber