Genel Müdür, Bakanın telefonlarına çıkmıyordu

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 22 Mart 2012 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Botaş Genel Müdürü Fazıl Şenel görevden alındı. Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın telefonlarına çıkmadığı iddia edilen Şenel'in adı bir süredir ?Bakan'ın telefonlarına çıkmayan bürokrat' olarak anılıyordu. Şenel dün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren üçlü kararnameyle görevden alınmış oldu. Dünkü kararla birlikte Botaş'a yeni atanacak ismin ?dışardan' bir isim olacağı iddiaları enerji kulislerinde konuşulmaya başlandı. Bakan Taner Yıldız'la Şenel'in atandığı günden bu yana yıldızlarının barışmadığı enerji kulislerinde biliniyordu. Şenel, Enerji Bakanlığı koridorlarında, ?Bakan'ın telefonuna çıkmayan bürokrat' olarak anılıyordu. Bakan ve bürokratı arasında bir süredir gerilen iplerin bugün yarın kopacağı iddia ediliyordu. Bu iddia dün gerçekleşmiş oldu.

Yıldız, Başbakan'ı ikna etti

Bakanı Yıldız'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Şenel'in görevden alınmasıyla ilgili konuyu bir süre önce Başbakan'a götürdüğü, Botaş'ın yönetim sıkıntılarını anlattığı ileri sürüldü. Bu noktada, Botaş'ın son dönemde sürekli zarar ettiğine ilişkin 2011 yılı bilanço ve 2012 yılının ilk günlerine ait gelir gider tablolarının Başbakan'a anlatıldığı ifade edildi. Botaş'ın 2012 yılbaşından bu güne kadar sürekli zararına satış yaptığı, şu anda yapılacak yüzde 10 oranındaki bir zammın bile durumu kurtarmaya yetmeyeceği belirtiliyor.

Şenel kimdir?

İTÜ SMF Makina Mühendisliği mezunu olan Şenel, İTÜ Makina Fakültesi Otomotiv Mühendisliği'nde master, ardından Iowa State Üniversitesinde Makina Mühendisliği dalında master ve doktora yaptı. Şenel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İGDAŞ'ta etüd ve proje mühendisi olarak, Sakarya Üniversitesi'nde ve Iowa State Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Şenel, 2007'den bu yana Botaş International Ltd. de önce grup müdürü sonra teknik genel müdür yardımcısı olarak çalışıyordu. Şenel'in Botaş'ın bağlı şirketi BIL'de Teknik Genel Müdür Yardımcısı iken bir anda Botaş Genel Müdürü olarak atanması şaşkınlık yaratmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber