Ulaştırma Bakanlığı önünde 'mısırlı' protesto

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2012 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'te Türk Ulaşım-Sen üyesi bir grup, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı önünde Devlet Hava Meydanları'nda çalışanların sorunlarını dile getirmek için mısırlı eylem gerçekleştirdi. Grup, Eurocontrol'den Türkiye'nin payına düşen kaynağı kullanmadığı gerekçesiyle bakanlığa tepki gösterdi.

Eylemciler basın açıklaması öncesinde Afganistan'da düşen helikopterde şehit olan 12 asker ve Şırnak'ta pusuya düşürülerek şehit edilen 6 özel harekatçı için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

Türk Ulaşım-Sen üyeleri daha sonra Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nde görev yapan kamu görevlilerine ödenmekte olan ?Havacılık Tazminatı'yla ilgili 'Gücümüzü sınamayın', 'Bu hakkı engellemeyin', 'Bakan unutma memuruna sahip çık' dövizleri taşıyan grup, ıslık çalıp çeşitli sloganlar attı.

Grup adına konuşan Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, ?Havacılık Tazminatı' ve ?Eurocontrol' hakkında bilgi verdi. Güzel, Eurocontrol'e üye ülkelerin hava sahalarını kullanan uçaklardan elde edilen gelirlerin bir havuzda toplandığını söyledi. Güzel, toplanan bu gelirin, personele dağıtıldığını ifade etti. Türkiye'nin bu merkezden transfer edeceği kaynak yönüyle sınıfta kaldığını belirten Güzel, kullanılan kaynak oranının Ermenistan'dan bile geride olduğuna dikkat çekti. Güzel, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın tavrı için ?Bu sorumsuzluktur" ifadesini kullandı. Öngörülen oranların kullanılmasını isteyen tek kuruluşun Maliye Bakanlığı olduğuna işaret eden Güzel, Türkiye payına düşen 105 milyon liralık kaynaktan 30 milyon lirasının kullanılabildiğini belirtti. Geri kalan miktar için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın da müdahil olmasını istediklerini dile getiren Güzel, Bakan Binali Yıldırım'ın 105 milyon lira tutarındaki kaynağın girişini engelleyenlere karşı harekete geçmeye çağırdı.

Açıklamanın ardından grup üyeleri mizansen bir gösteri yaptı. Eylemciler bakanlık önüne getirdikleri bir kazan dolusu mısırı, Eurocontrol?e üye ülkelere dağıttı. En fazla mısırı yüzde 79 orana sahip olan Yunanistan alırken, en az mısırı ise yüzde 39 oranla Türkiye aldı. Yapılan gösterinin ardından eylem olaysız bir şekilde son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber