Toplumsal şiddetin yüzde 70 alkol kaynaklı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2012 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanlar, alkol kullanımının toplumsal şiddeti yüzde 70 oranında artırdığı belirtildi. Manavgat Sağlık Derneği(MASADER) Başkan Yardımcısı ve Genel Cerrahi Uzmanı ve Op. Dr. Emin Canan, Dünya Sağlık Örgütü (WHO)'nün 2011 yılı verilerine göre dünyada meydana gelen toplumsal şiddet olaylarında ölümlü vakaların yüzde 70'inin alkol kullanımına bağlı gerçekleştiğini söyledi. Canan, kadın cinayetlerinde de cinayeti işleyenlerin yüzde 71'inin alkollü olduğunu ifade etti.

Ülke genelinde meydana gelen ölümlü trafik kazalarında alkol kullanım oranının yüzde 72 olduğunun altını çizen Canan, WHO ve Yeşilay'ın yaptığı çalışmaya göre Türkiye'de alkol kullanma yaşının 12'ye indiğini söyledi.

Alkol, bağımlı madde ve tütünlü mamul kullanım yaşının her geçen gün düşmesinin toplum adına kaygı verici olduğunun altını çizen Canan, 2011 yılında Türkiye'de 117 bin kişinin alkol ve sigara kullanımına bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiğini kaydetti. Canan, "Toplumsal şiddette alkolün etkisi büyük. WHO'nun verilerine göre cinayetlerin yüzde 70'i alkol kullanımı sonrası gerçekleşiyor. Yine trafik kazalarının yüzde 72'si sürücünün alkol kullanımı sonrası görüş mesafesini ve direksiyon hakimiyeti kaybetmesi ile meydana geliyor. Artık toplumca trafik canavarına da alkole de dur diyelim. Toplumda alkol kullanım yaşının 12'ye düşmesi yürek sızlatıcı." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber