Bekir Bozdağ, Kürtçe vaaza yeşil ışık yaktı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Mart 2012 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ, kendisine Kürtçe, Zazaca vaaz, hutbe verilip verilmeyeceğini soran BDP'li Altan Tan'a verdiği yanıtta ?Vaaz, hutbe ve irşat hizmetleri mahalli şartlar göz önünde bulundurularak verilmektedir? dedi.

Diyanet Kanunu'na göre İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek görevini Diyanet İşleri Bakanlığı'na verildiğini vurgulayan Bozdağ, Diyanetin de kendisine verilen toplumu aydınlatma görevini her türlü siyasi, politik görüş ve düşüncenin dışında kalarak tüm yurttaşların kardeşliği temelinde icra ettiğini kaydetti.

Vaazda politika yapılamaz

Bozdağ, Kürtçe vaaz ve hutbe konusunda da şunları söyledi: ?Vaaz, hutbe ve irşat hizmetleri de bu amaca ve prensip doğrultusunda mahalli şartlar göz önünde bulundurularak deruhte edilmekte, yüce dinimizin rahmet yüklü mesajlarının muhatap kitle tarafından doğru, düzgün bir şekilde anlaşılması esas alınmaktadır. Vaazlarda samimi, duygulu, toplumun içinde bulunduğu manevi hastalıkları tedavi edici ifadeler kullanılacağı yönergeyle belirlenmiştir. Yine yönergeye göre siyaset ve şahsiyet yapılmayacağı, konu bütünlüğünün sağlanacağı, iç ve dış politik konulara girilmeyeceği ifade edilmiştir.? NEVİN BİLGİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber