Öğretmenler şehir şehir dolaşıp depremzedelere moral veriyor

Haber Giriş : 25 Mart 2012 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AHMET GÖRÇÜM VAN DERVİŞ GENÇ

Van'da yaşanan depremlerden sonra halkın büyük çoğunluğu farklı şehirlere göç etti. Yaklaşık 5 aydır memleketlerinden ayrı yaşayan depremzedelerin bugünlerde önemli misafirleri var. Van'da görev yapan öğretmenleri ağırlıyorlar.Van Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı çalışma, büyük bir vefa örneğine sahne oluyor. Proje kapsamında şu ana kadar 40 öğretmen 22 ile gidip oradaki depremzedeleri ziyaret etti. Hem sıkıntılarını dinledi hem de onlara moral verdi. Yaklaşık bin 700 aile ile görüşen öğretmenler, yanlarında ise 'memleket hasretini gidersinler' diye otlu peynir götürdü. Konya'ya giden İbrahim Bozkurt, lojmanlarda misafir olan depremzedelerin polis aileleriyle kaynaştığını görmenin mutluluğunu yaşıyor. Depremzedeler de ziyaretlerden çok memnun. "Unutulmadığımızı bilmek güzel." diyorlar. İstanbul'da 9 gün önce bir kız çocuğu dünyaya getiren Zübeyde Ölmez, yaşadığı duyguyu gözleri dolarak anlatıyor: "Öğretmenleri görünce sanki anne-babamı gördüm."

Konya'daki depremzedeleri ziyaret eden öğretmen İbrahim Bozkurt, onlara kucak açan Konyalıların birbiriyle kaynaştığını belirtiyor. Bozkurt, "Polis lojmanlarında kalan misafirlerimizin polis aileleriyle tam bir uyum ve kardeşlik içinde olduklarını görmek bizi çok duygulandırdı. Konya Valiliği ve il afet tarafından misafirlerimizin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını görmek hem depremzedelerimizi hem de bizi çok memnun etti." dedi.

Afyonkarahisar'da birçok depremzede aile ile görüşen öğretmen Adem Civcik de depremzedelerin kendilerini ziyaret etmelerinden çok memnun olduklarını aktarıyor. Civcik ve ekibinin ziyaret ettiği bir depremzede ailenin reisi Ferit Özbey onlara şunları söylüyor: "Başımıza gelen büyük felaketten sonra Afyonkarahisar'a geldik, bize kucak açtılar. Afyonkarahisar halkı ekmeğini paylaştı bununla beraber acılarımızı paylaştı. Gelen felaket büyük ama biraz olsun bu acılarımızı unutturdukları için buradaki kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu kucaklaşmayı hiçbir zaman unutmayacağız. Biz de burada bize kucak açan kardeşlerimizi Van'a davet ediyoruz. Bizi ziyaret etmeleri büyük şeref verir. Van'dan gelen kıymetli öğretmenlerimiz bizi çok duygulandırdı. Bizlerin hallerini hatırlarını sorup dertlerimizle dertlenmeleri bizim yaralarımıza merhem oldu. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz."

ÖĞRETMENLER, OTLU PEYNİR GETİRDİ Trabzon'daki depremzede aileleri ve öğrencileri ziyaret eden öğretmen Bedri İçten ise depremzedelerin Van'ı çok özlediğini ve çok merak ettiğini ifade ediyor. Depremzedelerin Van hakkında çokça soru sorduğunu belirten İçten, "Sorularına şu cevabı verdim: 'Van'daki sorunlar gideriliyor, dönüşler hızlandı, Van'ımız eski haline doğru emin adımlarla ilerliyor. İşlerin yolunda gittiğinin en önemli kanıtı olarak, şu anda onların yanında olmamı gösterdim. Van artık gönderdiği ailelerin durumunu değerlendirecek düzeye gelmiştir mesajını verdim. Depremzede ailelerimiz buradaki hayatlarından memnun olduklarını, ancak hiçbir imkanın memleketleri Van kadar onları mutlu etmeyeceğini bildirdiler. Onların Van'a olan bu hasretini bir nebze olsun gidermek için ailelerimize Van'dan gelirken onlar için hazırlattığımız otlu peynir paketlerinden her bir aileye birer paket takdim ettik." ifadelerini kullanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber