Muhtarlar maaş istiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2012 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu, ülke genelindeki 52 bin 983 muhtarın 'ödenek' adı altında aldığı ücretin 'maaş' statüsüne dönüştürülmesini istedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katıldığı toplantıda konuşan Kahyaoğlu, muhtarların yaşadıkları sorunları yetkililere yazılı olarak sunduklarını ve çözüm beklediklerini açıkladı. Kahyaoğlu, mevcut yerel yönetimler yasasındaki 'muhtarlık

binalarının bütçe dahilinde yapılması' ifadesinin yerine 'muhtarların çalışma ofisi ihtiyacının karşılanması zorunluluktur' ibaresinin yer almasını istedi.

Kahyaoğlu, siyasilerin seçimden önce seçim kurullarına verdikleri dosyalar gibi muhtar adaylarının da dosya sunması ve birleşik oy pusulası olarak düzenlenmesi gerektiğini kaydederek, "Mahalle muhtarlarımızın da köy muhtarları gibi tüzel kişiliğe kavuşturulmasını istiyoruz. Mahalle muhtarlarımızın elektrik, su, doğalgaz, telefon, doğalgaz, kırtasiye giderlerinin devlet veya belediyeler tarafından karşılanabilmesi için gerekli düzenlemelerin hayata geçirilmesini talep ediyoruz. 52 bin 983 muhtarın

'ödenek' adı altında alınan ücretinin değiştirilerek 'maaş' statüsüne çekilmesi, en düşük memur maaşına denk getirilmesi ve sosyal güvencesinin devlet tarafından karşılanmasının sağlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber