Bakanlık sahtecilik yapılan tüm gıda ürünlerini teşhir edecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2012 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2 gün önce teşhir edilen bal firmaların devamının geleceğini açıkladı. Eker, sahteciliğin bal ile sınırlı olmadığını, tüm gıda ürünleri için geçerli olduğunu ifade etti. Sahte gıda üreten tüm firmaların teşhir edileceğini de vurguladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ?2012 Uluslar arası Kooperatifler Yılı Açılış Toplantısı'nda' konuştu. Eker, iki gün önce sahte ürettikleri anlaşılan iki bal firmasını teşhir etmişti. Bugün ise sahte bal üreten firmaların teşhirinin devam edeceğini belirtti. Mehdi Eker, teşhirin sadece sahte bal üreten firmalarla kalmayacağını, sahte gıda üreten tüm firmaların teşhir edileceğini dile getirdi.

Bakan; ?Tüketiciyi aldatmaya, kandırmaya, tüketicinin sağlığı ile oynamaya dönük bir takım bozuk gıdaları imal edenleri tespit ettiğimizde onları topluma teşhir edeceğiz. Sadece para cezası vermekle kalmayacağız. Sadece ürünü toplamakla kalmayacağız. Aynı zamanda topluma diyeceğiz ki bu firmada şu tespit edildi ve firmanın adı bu, bu ürünü satıyor. Biz de size bunu şikâyet edeceğiz. 2 gün önce bal firmalarını isimleriyle teşhir ettik. Bunun arkası gelecek; çünkü sahtecilik sadece balda değil, diğer gıda ürünlerinde de söz konusu.? dedi.

Gıda takviyesi olarak satılan bazı ürünleri her derde deva ilaç olarak tanıtıldığını dile getiren Mehdi Eker, Sağlık Bakanlığı ile müşterek bir çalışma yaptıklarının altını çizdi. Bu ürünleri satan firmaların bakanlıktan izni gıda takviyesi olarak aldıklarına dikkat çeken Eker, reklamlarda bu gıda takviyelerini ?her derde deva ilaç' olarak anlattıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber