Ankara Valiliği, eylemi organize eden ve katılanlar hakkında yasal işlem başlattı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2012 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valiliği, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)'na bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen)'nın 4+4+4 eylemini organize eden ve katılanlar hakkında yasal işlemlere başlandığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran 'İlköğretim ve Eğitim Kanunu' teklifini, protesto etmek amacıyla tüm illerden Ankara'ya kitlesel eylem yapmak üzere çağrı yapıldığına dikkat çekildi. İlgili sendika başkanlarının yapılacak eylemin yasal olmadığı konusunda uyarıldığına vurgu yapıldı. Ankara'da 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümleri uyarınca, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak yerler önceden belirlenip ilan edildiği aktarılan açıklamada, "Kızılay Meydanı belirlenmiş ve ilan edilmiş mahallerden olmadığı gibi ayrıca mezkûr Kanunun 22. maddesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir kilometre uzaklıktaki alanlar içerisinde toplantı yapılamaz hükmüne amirdir. Kanunların işbu açık hükümleri karşısında, belirlenmemiş ve ilân edilmemiş mahaller ile TBMM çevresinde gerekçesi ne olursa olsun hiçbir eylemin gerçekleştirilmesinin yasal olarak mümkün olmadığı hususunda defaatle uyarılmalarına ve görüşmeler yapılmasına rağmen muhtelif illerden otobüslerle gelerek yasalara aykırı olarak şehrin muhtelif yerlerinde toplanıldığı ve mutlaka TBMM'ye gidilmesiyle devletin güvenlik güçleri ile de çatışma zeminin ısrarla aranması izahtan varestedir." denildi.

Ankara'da toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasının istenmesi ve bildirimde bulunulması halinde daha önceden ilan edilen yasal meydanlar olan Abdi İpekçi veya Kurtuluş meydanlarında toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin demokratik ve hukuki anlayış içerisinde değerlendirileceğinin taraflara bildirildiği hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu duruma göre, adı geçen kuruluşlar tarafından Ankara ilinde Kızılay Meydanı'nda ve TBMM'de gerçekleştirileceği ilan edilen protesto eylemi, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na açıkça aykırıdır ve Anayasa ve kanunların açık olarak yasakladığı durum, tutum ve eylemler demokrasinin güvencesi altında olamaz. Önceden uyarı yazıları tebliği ve eylemin yasalara aykırı olduğuna ilişkin basın açıklamalarıyla önleyici zabıta hizmetlerinin, başka illerden Ankara'ya gelerek değişik bölgelerde toplanan eylemcileri ayrı ayrı yerlerde enterne ederek grupların buluşmalarına imkan vermeyerek, 29 saat süre ile aralıksız ve soğukkanlılıkla grupların etrafında güvenlik tedbiri alarak suç işlenmesini önlemeye yönelik stres yönetiminin ve çağdaş güvenlik mühendisliğinin emsalsiz örneğini ortaya koyan Ankara polisi mevzuatta öngörülen tüm görevlerini yerine getirmiştir. Ankara ilinde yasal olmayan bu eyleme her türlü ikaz ve uyarılara rağmen tevessül eden ve meydana gelen her türlü olaylardan ve doğabilecek zararlardan sorumlu olan eylemi organize edenler ile katılanlar hakkında da gerekli yasal işlemlere başlanmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber