Gümrük ve Ticaret Bakanlığına uyarı: Tespit edilen sözlü sınav tarihi uygun değil!

Geçen yıldan bu yana beklenen Gümrük ve Ticaret Bakanlığının personel alım ilanı yayımlandı. Buna göre başvurular 3 ila 13 Nisan arasında alınacak. Sözlü sınavlar ise 15 mayıs ila 25 Haziran arasında yapılacaktır. Ancak 18-27 Haziran 2012 tarihleri arasında 2012/1 KPSS yerleştirme işlemleri de bulunmaktadır. Dolaysıyla, mülakat tarihinin 18 haziran'dan önce sonuçlandırılması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Mart 2012 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net üyelerinin hazırladığı metindir.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın KPSS B Grubu personel alım ilânı yayınlanmıştır. Yapılması planlanan bu alım işsiz mezunları elbette sevindirmiş ayrıca 2010 KPSS puanını merkezi atamalarda kullananların başvurusunun engellenecek olması da henüz atanamamış adayları oldukça memnun etmiştir.

Fakat ilgili personel alımının tarihi ciddi manada mağduriyetlik doğuracaktır zira mülakat tarihleri 15 Mayıs-25 Haziran olarak belirlenmiş ve aynı tarihlerde yapılacak olan 2012/1 KPSS B Grubu Haziran merkezi atamasıyla çakıştırılmıştır.

KPSS B grubu puanını bir kez kullanma kuralı merkezi atamalar için söz konusu olduğuna göre isteyen her aday hem Gümrük alımına başvurabilecek hem de Haziran ayındaki merkezi atamaya başvurabilecektir. Böyle bir durumda hem ilgili kurum mağdur olacak (kadro boşluğu ve başvurup gitmeme durumları ortaya çıkacak ) hem de tekrar tercih nedeniyle adaylar mağdur olacaktır.

Yapılması Gereken Nedir ?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın hem kendi menfaati hem de adayların mağduriyetliğinin giderilmesi açısından, önümüzdeki günlerde yapmayı planladığı KPSS B grubu personel alımını Haziran atamasından önce yapıp tamamen sonlandırması ve ayrıca atanan adayların Haziran merkezi atamasında da tercih yapmasını engelleyecek bir önlem alması gerekmektedir.

İlgili forum başlığı:

Tercih : Gümrük Mü? Merkezi Atama Mı?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber