Tehdit suçuna, insan psikolojisini araştırma cezası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'da, eski kız arkadaşının kardeşini tehdit ettiği gerekçesiyle yargılanan sanık, insan psikolojisi ve toplumsal kurallar konusunda kitap okuma cezasına çarptırıldı.

Adapazarı ilçesinde, geçen yıl Ağustos ayında meydana gelen olayda, B.Ç. isimli kişi, eski kız arkadaşının kardeşi G.Ö.'yi tehdit etti. G.Ö.'nün şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucu B.Ç. hakkında, Sakarya 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'tehdit' suçundan dava açıldı. Sanık B.Ç., mahkemedeki savunmasında, tehdit iddialarını kabul etmedi.

G.Ö. ise sanığın kendisini tehdit ettiğini ileri sürerek cezalandırılmasını istedi. Tanıkları dinleyen mahkeme, sanığı suçlu bularak 'tehdit' suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın sabıkasız oluşu, kişisel özellikleri ve duruşmalardaki iyi halini gözönünde bulunduran mahkeme, cezayı erteledi. 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verilen sanığın, denetimli serbestlik kapsamında, 3 ay süreyle bir devlet kütüphanesine giderek haftada bir gün en az 2 saat, insan psikolojisi ve toplumsal kurallar konusunda kitap okuması kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber