Başesgioğlu: SSK ve Bağ-Kur borçlarını affetmiyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2005 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, "ssk ve Bağ-Kur borçlarını affetmiyoruz. Yapılmak istenen, ekonomik zorluklarla ödenemeyen prim alacaklarının tahsili konusudur"dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın çalışmalarının TBMM'de devam ettiğini, bu yasanın, Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren bir çalışma olduğunu söyledi. Gelecek kuşaklara yönelik adil bir sosyal güvenlik şemsiyesi kurmayı hedeflediklerini belirten Bakan Başesgioğlu, "Sosyal Güvenlik Tasarısı'nı biz gelecek tasarımı olarak görüyoruz. Sosyal taraflar, sivil toplum kuruluşlarıyla tasarıyı olgunlaştırmak istiyoruz. Herkesin içine sinsin. Bazı rahatsızlıkların olması doğal ama bunu gelecek adına yapmamız lazım. Eğer bugün popülist davranırsak, kimse rahatsız olmasın dersek, gelecek kuşaklara sosyal güvenlik alanında yük devretmiş oluruz"diye konuştu.

Dünyada sosyal güvenlik sistemleri ve emeklilik sigortalarında, 4 çalışanın bir emekliyi finanse ettiğini tekrarlayan Başesgioğlu, Türkiye'de 1.6 çalışanın 1 emekliyi finanse ettiğini söyledi.

Bakan Başesgioğlu, SSK ve Bağ-Kur'un ödenemeyen primlerinin tahsili amacıyla yapılan bir çalışma olduğunu ve bunun, vatandaşların sıkıntısı göz önüne alınarak yapıldığını söyledi. Başesgioğlu, bir affın söz konusu olmadığını, yapılmak istenin ekonomik zorluklar nedeniyle ödenemeyen prim alacaklarının tahsili olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber