Ege Üniversitesi öğretim üyelerinden Bakan Çelik'e tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2005 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgi, Sabancı ve Boğaziçi Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmek istenen "İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri" konulu panelin iptal edilmesine bir tepki de, Ege Üniversitesi İletişim ve Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden geldi.

Ege Üniversitesi Kampüsü içerisindeki Edebiyat Fakültesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına çok sayıda öğretim elemanı ile öğrenci katıldı. Psikoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Melek Göregenli konuyla ilgili yaptığı ve 51 öğretim görevlisinin imzası bulunan açıklamada, konferansın resmi açıklamalardan sonra ertelenmiş olmasından dolayı kaygı duyduklarını ifade etti. Göregenli, "Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve bazı milletvekillerinin henüz yapılmamış bir konferansla ilgili beyanları, düşünce ve ifade özgürlüğüne bir saldırı mahiyetindedir. Bu durum, Türkiye'de düşünceyi ifade konusunda yapılan reformların lafzına ve ruhuna temelden ters düşmektedir. Hangi konuların kimler tarafından ve nasıl tartışılacağı akademik kurullar tarafından karar verilmesi gereken bilimsel özerkliğin esasıdır. Bu nedenle her türlü siyasi müdahaleyi şiddetle kınıyoruz. Henüz gerçekleşmemiş bir bilimsel toplantıya atfen kurumları ve kişileri hükümet adına ve meclis kürsüsünden hıyanetle itham etmek kişi ve vatandaşlık haklarına yönelik ağır bir suçlamadır. Konferansın bir an önce gerçekleştirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Göregenli, YÖK'ün de üniversiteyi destekleyeceğine bu kavramlara saldıranların yanında yer aldığını ifade ederek, YÖK'ü de kınadıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber