Okula hayvanat bahçesi kurdu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2005 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Bİrecik ilçesine bağlı Bağlarbaşı Beldesinde Okul Müdürü Okula Hayvanat bahçesi kurdu, öğrenciler gün doğdu. Öğrenciler her gün 20 değşiitik tür hayvanı büyük bir itina ile besliyorlar..

Muhammet Taşçılar'ın haberi Bağlarbaşı İlköğretim Müdürü Mustafa Demir Okul Bahçesinin kullanılmayan bölümüne yurdun çeşitli yörelerinde yaşayan hayvanları getirerek eğitim amaçlı hayvanat bahçesi kurdu.

650 öğrencisi bulunan 8 derslikli okulda Pekin ördeği, Deve kuşu, Rafetus Kaplumbağası, Bıldırcın, Kaz, Angora tavşanı Ankara Keçisi, Tavus kuşu gibi hayvanlar besleniyor.

Bakımlarını öğrenci ve öğretmenlerin yaptığı hayvanlar için Okulda hayvanları koruma kolu kuruldu.

Müdür Mustafa Demir, Amaçlarının eğitmek olduğunu fen bilgisi derslerinde bu konuların işlendiğini öğrencilerin daha yakından görmesi için böyle bir uygulama başlattığını belirterek: "Öğrencilere hem hayvan sevgisini aşılıyoruz. Hemde eğitimlerine katkı sağlıyoruz. Daha Türkiye'nin çeşitli yerlerinden hayvan istedik.Bunları daha da çoğaltacağız. Şu an 20 hayvanımız var." dedi.

Hayvanları Koruma kolunda olan Emine Yaşar "Hayvanları koruma kolunda olduğum için onların bakımını yapıyoruz. Onlara zarar verenleri uyarıyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerin her teneffüs zamanında ilgi gösterdiği hayvanların bakımı öğrenci ve öğretmenler tarafından yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber