Yargıda rüşvet iddialarına ilişkin davanın akıbeti sorulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2012 15:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yüksek yargıdaki rüşvet iddiaları kapsamında görülen davada, mahkeme, eski Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan'ın Yüce Divan'da yargılandığı davanın akıbetinin sorulmasına karar verdi.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına, tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, Yüce Divan Başkanlığı'nın, bir kısım sanık hakkında görülen ''rüşvet'' ile ilgili davanın birleştirilmesi talebinde bulunduğunu hatırlattı.

Bunun üzerine, 9 Mart 2012 tarihinde resen celse açıldığını anımsatan Şatır, sanıklar Necdet Okcu, Yavuz Çay, Hüseyin Uysal, Murat Yalçıntaş, Süleyman Balcı, Abdullah Pehlivan, Resul Dalkıran, İlhan Balcı, Serkan Tığlıoğlu, Çamur Ali Kopuz, Abdullah Çınar, İlhan Parseker, Baki Bedir, Murat Akbaş ve Orkun Osman Bilgivar hakkında, ''rüşvet'' suçlaması ile ilgili TCK'nın 252/1-2. maddeleri uyarınca cezalandırılmaları istemi ile açılan davanın, Yüce Divan Başkanlığı'nda görülen dava ile birleştirilmesine karar verildiğini kaydetti.

Duruşmada, Fevzi Özaydın, dava konusu eylemler nedeniyle zarar gördüğünü ileri sürerek, davaya katılma talebinde bulundu.

Cumhuriyet Savcısı Halis Özmen, Fevzi Özaydın'ın, davaya katılma talebinin reddine ve sanık Gökhan Ersan'ın savunmasının alınması için Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılmasına karar verilmesini istedi.

Sanık Necdet Okcu'nun avukatı Mehmet Selam Enez ise birleştirme kararının yerinde ve doğru olmadığını savunarak, ''Örgüt yoksa dinleme kararları hukuka aykırıdır. Örgüt olduğu kabul edilirse rüşvet suçunun örgüt faaliyeti kapsamında işlendiğinin kabulü gerekir. Rüşvet suçunun bir mahkemede, diğer suçların bir başka mahkemede yargılanması bizce doğru değildir'' dedi.

Sanık Mehmet Osmanoğlu da üzerine atılı suçlamalarla ilgili görevsizlik kararı verilerek, dosyanın Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verilmesini talep etti.

Bazı sanık avukatları ise soruşturmanın genişletilmesi isteminde bulundu.

Mahkeme, sanık Gökhan Ersan'ın savunmasının alınması için Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılmasına ve davaya katılma talebinde bulunan Fevzi Özaydın'ın talebinin reddine karar verdi.

Bir kısım sanık avukatının, soruşturmanın genişletilmesi talebini reddeden mahkeme, Yüce Divan Başkanlığı'nda görülen davanın akıbetinin sorulmasını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber