Kaloriferciliğe atandı mobbing davası açtı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Nisan 2012 07:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ruhsat ve denetim biriminde çalıştığı Balıkesir İl Özel İdaresi'nden Balya ilçesine ?hizmetli ve kaloriferci' olarak atanan İbrahim Topalan mobbing davası açtı

COŞKUN YAMAN Balıkesir DHA

Balıkesir'de İl Özel İdare Müdürlüğü'nde ruhsat ve denetim biriminde çalışırken Balya İlçe Özel İdare Müdürlüğü'ne ?hizmetli ve kaloriferci' olarak atanan İbrahim Topalan (43), kendisine 'mobbing' uygulandığını öne sürerek dava açtı. Mobbing iddiasını kabul etmeyen Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, ?Burada bir baskı yok, çalışmak istemeyen, kurumda arkadaşları arasında sıkıntı yaratan bir personel var. Mahkeme bu görevlendirmenin hukuka uygun olup olmadığına karar verecek? dedi. Topalan'ın davasını 7 avukat üstlendi.

Balıkesir Barosu avukatlarından Tuncer Çallıoğlu, Necdet Bayhan, Mehmet Demirkul, Figen Seymen, Hakan Topaloğlu, Mümtaz Benli ve Taner Eroğluaslan, Balıkesir İş Mahkemesi'ne verdikleri dilekçede, İl Özel İdaresi tarafından İbrahim Topalan'a mobbing (işyerinde psikolojik taciz) uyguladığını öne sürdü, nakil işleminin durdurulmasını ve 15 bin lira manevi tazminat ödenmesini istedi.

?İşyerim sürekli değiştirildi'

Avukat Tuncer Çallıoğlu, ?Dicle Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun İnşaat ve Anadolu Üniversitesi'nin İşletme Bölümü mezunu olan müvekkilimiz, sözde personel eksikliği nedeniyle hizmetlerin aksamaması için gerçekleştirildiği ileri sürülen atamayla Balya'ya gönderildi. Burada kendisine kömür taşıma, kalorifer hizmeti gibi görevler verildi? dedi. Özel İdare'de işyerinin sürekli değiştirildiğini belirten Topalan, ?5 yıl ruhsat denetim müdürlüğünde çalıştığım halde saha amirliğine alındım. Burası kamyon şoförlerinin, iş makinesi operatörlerinin bekleme yeriydi. Buradan laboratuvara, sonra Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'ne alındım. Burada bir sendikacıyla tartıştık. Bana yumruk attı. Ona kınama, bana uyarı verdiler. Uyarı cezasını Balya'ya atanmam için kullandılar? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber