Bahar aylarında alerjiyi ?hapşırık' deyip geçiştirmeyin/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2012 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre etkenleri, stres, sık antibiyotik kullanımı ve beslenme alışkanlıklarına paralel olarak çocuklarda alerjik hastalıklar ve astım sıklığı giderek daha da artıyor. Alerjinin her mevsim görülebileceğini belirten uzmanlar, bahar aylarında görülen polen alerjisinin, sadece göz kaşıntısı ve hapşırma olan basit bir hastalık olmadığının altını çiziyor.

Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi Başhekimi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Özcan, çocuklarda polen alerjisine bağlı saman nezlesi, bahar nezlesi, alerjik göz nezlesi ve polene bağlı astım hastalığı görülebileceğini söyledi. Bu çocuklarda bahar alerjisinde görülen bulguların burun tıkanıklığı, hapşırma, su gibi burun akıntısı, gözlerde yanma olduğunu anlatan Dr. Özcan, bahar aylarında görülen polen alerjisinin, sadece göz kaşıntısı ve hapşırma olan basit bir hastalık olmadığının altını çizdi.

Alerjiye ?hapşırık' deyip geçmenin çok yanlış olduğunu belirten Uzm. Dr. Özcan şu uyarılarda bulundu: ?Bulgular haftada dört günden fazla ve tekrarlayıcıdır. Alerjik burun yakınması olan bu çocuklarda astım normalden daha yüksektir. Allerjik hastalıklar ve astım çocuklarda en sık kronik hastalık grubunu oluşturur. Yaşamakta olduğumuz bahar günleri için bu grubun ayrı bir önemi var. Öksürük yakınması olan ve can sıkıcı boyuta ulaşan çocuklarda hele doktor ?bronşit' teşhisi koymuşsa alerjik astım olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurun. Çocukluk çağı alerjik hastalıklarının erken teşhis konulduğu ve uygun izlendiği takdirde çok kolay tedavi edilebileceğini unutmayalım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber