CHP'li Belediye Başkanı Ataç'a Başbakan'a hakaretten hapis cezası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2012 13:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Eskişehir'in merkez Tepebeşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle hakkında açılan davada bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hapis cezasını 7 bin 8 lira adli para cezasına çevirdi. Ardından hükmün açıklanmasını geriye bırakarak cezayı erteledi. Ataç, 9 Nisan 2011 tarihinde belediyenin galerisinde camilere ve başörtüsüne hakaret edilen resimlerin yer aldığı sergiye ev sahipliği yapmış, konuyla ilgili hakkında iki ayrı suç duyurusunda bulunulmuştu.

Eskişehir 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuksuz sanık CHP'li Ahmet Ataç katılmadı. Ataç'ın avukatları Vedat Baranoğlu, Akın Çamoğlu duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı, 22 Mayıs 2011 tarihinde, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı'nca organize edilen 'Halk Buluşması' gününde yaptığı konuşmada, Başkan Ataç'ın Başbakan Erdoğan için söylediği, "Erdoğan'ın azıcık şöyle bir eski siyasetçilere hürmeti olsa, anasını, babasını araştırır. Eğer onlar olmasaydı, Erdoğan'ın, babası kim olacaktı, annesi kim olacaktı? Ona bir baksın." şeklindeki sözlerini okuyarak, Ataç'ın avukatlarından son savunmalarını yapmalarını istedi.

Avukat Baranoğlu, Başkan Ataç'ın söz konusu mitingde yaptığı konuşmanın, kamu görevlisine hakaret suçu taşımadığını savunarak, müvekkilinin beraatını istedi.

CHP'li Başkan Ataç ise bir önceki duruşmada kendisini savunarak, olay tarihinde belediye başkanı olma ve siyasi kimliği sıfatıyla vatandaşlarla birlikte yaptığı toplantıdaki konuşmasının, orada bulunan bir takım basın mensupları tarafından çarpıtılarak yerel ve ulusal basında yayınlandığını iddia etmişti.

Ataç, bu yayınlarda Başbakan Erdoğan'a 'hakaret' ettiğinin iddia edildiğini ileri sürerek, "AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sürecinde siyasi kimliğiyle yaptığı konuşmalarda Atatürk, İnönü, Süleyman Demirel ve Hüsamettin Cindoruk gibi devlet adamlarıyla ilgili eleştirilerde bulunuyordu. Ben de ona vefa göstermesi kanaatiyle cevap mahiyetinde bir konuşma yaptım. Hakaret kastıyla yapılmış bir konuşma değildir. İfadelerim çarpıtılmış, gerçekte hakaret yoktur. Bunu gazeteciler yazmıştır." diyerek kendisini savunmuştu.

Mahkeme Heyeti, Başkan Ataç'a söz konusu mitingde yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle 'kamu görevlisine hakaret' suçundan bir yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Hapis cezasını 7 bin 8 lira para cezasına çeviren mahkeme, bu cezayı da hükmün geriye bırakılması kapsamında erteledi.

Bu arada, Ataç, 9 Nisan 2011 tarihinde belediyenin galerisinde camilere ve başörtüsüne hakaret edilen resimlerin yer aldığı sergiye ev sahipliği yapmıştı. Türkiye'nin her yerinden yoğun tepkilere neden olan Ataç hakkında iki ayrı suç duyurusunda bulunulmuştu. Bu konuyla ilgili adli sürecin ise halen devam ettiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber