Belediye, haczi ödeyemeyince makam aracını verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2012 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde 2007 yılında meydana gelen trafik kazasıyla ilgili iki aileye tazminat ödemesine hükmedilen belediye, kazada sakat kalan Safiye Özpınar'a ödeyeceği 380 bin liralık tazminatın 200 bin lirasına karşılık aileye bir minibüs, 2 midibüs, bir yolcu otobüsü ve başkanın eski makam aracını verdi.

Sütçüler ilçesinde 26 Nisan 2007 tarihinde üniversite öğrencilerini taşıyan belediyeye ait otobüs, Aşağıgökdere mevkisinde şarampole yuvarlandı. Kazada Azize Günal adlı öğrenci hayatını kaybederken, Safiye Özpınar adlı öğrenci ise felç oldu.

Günal ve Özpınar aileleri, yol güvenliği daha az olan güzergah tercih edildiği gerekçesiyle Sütçüler Belediyesi aleyhine tazminat davası açtı. Mahkeme, Sütçüler Belediyesi'nin, kazada hayatını kaybeden Azize Günal için 22 bin lira, kaza sonucu sakat kalan Safiye Özpınar için de 300 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

Ardından, Sütçüler Belediyesi'nin, ödeme planına ilişkin ailelerle görüşme talebinde bulunmadığı iddiasıyla tazminat bedelini temin etmek için icra takibi başlatıldı. Sütçüler Belediyesi'nin banka hesaplarına, taşınmazlarına, Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu'nun makam aracına, belediye hizmetlerinde kullanılan 2 otomobil, 4 otobüs, 2 traktör, 2 damperli kamyon, bir kamyonet ve bir motosiklete haciz konuldu.

Bunun üzerine, Sütçüler Belediye Encümeni, Safiye Özpınar'ın yasal faiziyle 380 bin lira tutan tazminatının 200 bin liralık kısmına karşılık belediyeye ait bir minibüs, 27 kişilik 2 midibüs, 45 kişilik bir yolcu otobüsü ve başkanın eski makam aracının Özpınar ailesine devredilmesini, geriye kalan 180 bin liranın da aylık 5 bin liralık taksitler halinde ödenmesini kararlaştırdı.

Sütçüler Belediyesi'nin ödeme teklifini kabul eden Safiye Özpınar'ın babası İbrahim Özpınar, araçları teslim alarak Isparta'nın Zafer Mahallesi'ndeki evininin önüne getirdi. Baba Özpınar, yaptığı açıklamada, belediyeden tazminat karşılığı alınan araçları satacağını, elde edeceği geliri kızının tedavisi için kullanacağını ve kızına bir de ev alacağını söyledi.

Özpınar, ''Eşim, kızımın geçirdiği kazanın ardından yaşadığı üzüntü nedeniyle hastalandı, uzun süre kemoterapi tedavisi gördü. İki ay önce de eşimi kaybettik. İşin bu seviyeye gelmesi hepimizi çok üzdü'' diye konuştu.

-Başkan Müftüoğlu-

Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, icra tarafından bağlanan araçların teslim edildiğini, fakat belediye hizmetinde bulunan diğer 3 araçla taşıma hizmetlerinin devam ettiğini kaydetti.

Müftüoğlu, ''Şuan ilçemizde taşıma anlamında herhangi bir mağduriyet yok. Teslim edilen araçların yerine önümüzdeki günlerde ilçemizde faaliyet gösteren firmalarla görüşüp açığı kapatacağız. Vatandaşlarımızın yaşadığı herhangi bir mağduriyet yok'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber