Kadın polisi gören cezaya razı oluyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 07 Nisan 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ?Trafikte Kadın Eli" projesi ceza kavgalarını azalttı.

Kadın polislerin, caddelere inmesiyle polisle tartışanların yerini, ?Emrin olur abla" diyerek cezasına razı olan sürücüler aldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün iki ay önce hayata geçirdiği ?Trafikte Kadın Eli" projesiyle yıllardır masa başında görev yapan kadın polisler, sokağa çıktı. Amir ve polisten oluşan üçer kişilik kadın trafik ekipleri, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda araç ve yaya trafiğinin, aksamadan kurallara uygun şekilde akmasını sağlıyor. Projeyle birlikte yol ortasında tartışan polis ve sürücü görüntüleri azaldı. Tepki gösteren sürücünün yerini, ceza karşısında ?Emrin olur polis abla" diyen sürücüler aldı.

'SİZ OLMASANIZ KAVGA ÇIKARDI'

Sürücülerin hoşgörü ve iyi niyetlerinin işlerini kolaylaştırdığını vurgulayan kadın trafik polisleri, ?Sürücüler kendilerine uygun görülen cezaya itiraz etmeden kabulleniyor. Çok ilginç olaylarla da karşılaşabiliyoruz. Bazen alkollü olduğundan utanıp kızaran bir an önce uzaklaşmak isteyen; bazen de ?Siz olmasaydınız kavga çıkarırdık' diyen sürücülerle karşılaşabiliyoruz. Başlarda tedirgindik; fakat sürücülerin hoşgörüsü sayesinde tedirginliğimiz yerini özgüvene bıraktı" diye konuştular.

DAHA KİBAR DAVRANIYOR

Kadın kibarlığını trafiğe yansıtmak istediklerini vurgulayan emniyet yetkilileri ise, ?Kadın polis tarafından uyarılan sürücüler, daha hoşgörülü ve dikkatli oluyor. Bu şekilde sorunun temelindeki hoşgörüsüzlüğü çözmüş olacağız. Kuralları çiğneyen erkek sürücünün kadın polislere yaklaşımlarının daha farklı olduğunu görüyoruz. Projenin olumlu sonuçlarını kısa sürede almaya başladık" dedi.

HABER: Cem KARTAL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber