Süper Kaymakam başardı lise çağındaki kızlar okullu oldu

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Nisan 2012 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, meslek liselerine yaptığı yatırım ve alternatif meslek yönledirmeleriyle kızların liseye gitme oranını yüzde 40'tan 90'a çıkardı.

2007 yılında Büyükçekmece'ye atanan Kaymakam Dr. İsmail Gündüz, ilköğretimdeki kız öğrencilerin liseye devam etmememesi üzerine harekete geçerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ?ikna ekibi? kurulmasını sağladı. Bu ekip, tek tek ziyaret ettiği ailelere ?Kız meslek lisesi açsak kızlarınızı okutur musunuz?? diye sordu. ?Evet? cevabı alınca harekete geçen Gündüz, ilçeye tekstil meslek, sağlık meslek ve iki kız meslek lisesini yapımını sağlayarak kız öğrencilerin liseye devam etmeleri için alternatif sundu.

Çocukların masraflarını üstlendik

25 kişilik ikna ekibi ailelerin gönlünü alarak kız çocuklarını okula gönderdiklerini söyleyen Gündüz, ?Aileler çocuklarını okula göndermek istiyorlar ancak alternatif bulamıyorlardı. 4 yılda kız çocuklarına yönelik yaptığımız çalışmalarla alternatif sağladık? diye konuştu. Kaymakamı Gündüz, ?Aileleri ikna edilmesi sırasında bize maddi gerekçeler bildirdiler. Bizde kız çocuklarımızın servis ve öğle yemeğini karşılayacağımızı ilettik ve 300 kız öğrencinin tüm masraflarını üstlendik. Bu sayede kız çocuklarını kayıt olma oranında yüzde 90'a ulaştık? diye konuştu.

Öğrencilere iş garantisi verdik

İlçede faaliyet gösteren fabrika yöneticileriyle görüşen Dr. İsmail Gündüz, firmaların ihtiyacı olan nitelikli eleman profilini öğrenip kız meslek liselerine, pazarlama ve perakende, grafik tasarım ve çocuk gelişimi bölümleri açılmasını sağladı. İş garantili mesleklerin aileler tarafından benimsendiğini ifade eden Gündüz şunları söyledi: ?Ailelere mezuniyet sonrası en az bin lira maaş artı prim para kazanacaklarını aktardık. Yüzde 90'ı böyle yakaladık.?ŞENOL BAŞTAKAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber