08/04/2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2012 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çin ziyareti kapsamında Urumçi'de Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi ile Büyük Pazar ve Büyük Camii'ni ziyaret edecek. Başbakan Erdoğan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Nur Bekri ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi Çin Komünist Partisi Sincan Komitesi Sekreteri Zhang Chunxian ile de bir araya gelecek. Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da eşlik edecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Brunei Darusselam Sultanı, Hasan el-Bulkiye, İstanbul'un tarihi mekânlarını ziyaret edecek. Bulkiye'ye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış eşlik edecek. (09.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karabük merkez, Eskipazar ve Yenice ilçelerinde ziyaretlerde bulunacak, partisine toplu katılım törenine katılacak. (11.00/16.30)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Şişli ve Sultanbeyli'de okul açılış törenlerine katılacak. (10.30 ? 13.00)

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kastamonu AK Parti İl Kongresi'ne katılacak, ardından bakanlığına ait kurumlarda incelemelerde bulunacak. (12.00-16.00)

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, partisinin Sivas il teşkilatınca düzenlenen programa katılacak, ardından Sivas Çeçen Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği'nin açılışını yapacak. (10.00-17.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur'da toplu temel atma töreni ile partisinin il kongresine katılacak. (11.00-13.30)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Konya'da Sağlıkta Dönüşüm İl Değerlendirme Toplantısı'na katılacak. (13.30)

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Filyos Çayı üzerindeki köprünün çökmesi üzerine çaya düşen minibüsteki 10 yolcuyla birlikte toplam 15 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara Swissotel'de düzenlenen Kırımlılar Gecesi'ne katılacak. (19.00)

Alman Yeşiller Partisi, PKK'nın infazlarını yayınladı (Özel)

Terör örgütü PKK, Türkiye, Kuzey Irak ve Suriye'nin yanı sıra Avrupa ülkelerinde de kendine muhalefet eden onlarca insanı öldürdü. Terör örgütü Türkçe yayınlarda kritikçi ve muhaliflerin ortadan kaldırılmalarını meşrulaştırıp propagandasını yapıyor. Alman dilinde yayınlanan broşürlerde ise yazılı veya sözlü demeçlerde bu cinayetlerle hiçbir ilgilerinin olmadığını savunuyor. Almanya Hamburg Yeşiller Partisi tarafından 1987 Ocak ayında çıkarılan GAL (Grüne Alternative Liste-Yeşil Alternatif Liste), PKK'nın Avrupada öldürdüğü isimlere yer veriyor.

TSK'nın rütbeli firarileri çıkış yolu arıyor (Özel)

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nde görev yaparken 15 yıllık mecburi hizmetten dolayı firar statüsüne giren rütbeli personel çıkış yolu arıyor. Kimi yüzbaşı, kimi binbaşı, kimi astsubay olan bu insanlar, kaçak yaşıyor. Hiçbir şekilde resmi işlem dahi yapamayan rütbeli firarilerin hayat hikayeleri ise birbirinden farklı.

Suriyeli çocuklar ülkelerinde yaşanları tiyatro ile sahneleyecek (Özel)

Hatay'da Suriyeli ailelerin çocukları, ülkede yaşananları tüm çıplaklığı ile göstermek için bir tiyatro oyunu hazırlıyor. Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da sadece Suriyeli öğretmenlerin eğitim verdiği okuldaki öğrenciler, Suriyeli öğretmen tarafından yazılan tiyatro senaryosunu çok kısa süre içerisinde sahneye koyacak. Özenle gerçekleştirilen provalarda öğrenciler ülkelerinde yaşadıklarını tüm dünyaya duyurmak istiyor.

Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftası Orduspor ? Trabzonspor ve Manisaspor - Galatasaray karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (15.30/19.00)

TFF 1. Lig'de haftanın maçları Boluspor ? Konyaspor, Giresunspor ? Kartal, Akhisar Belediye ? Bucaspor, Çaykur Rizespor ? Karşıyaka, Adanaspor ? Kayseri Erciyesspor ve Sakaryaspor ? Elazığspor karşılaşmalarıyla devam edecek. (14.00/16.30/19.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber