Gündoğdu'nun açıklamasına hakaret içerikli yorum yazan şahsa tazminat cezası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2012 10:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun, bir internet sitesindeki basın açıklamasının altına, ailesine ağır ifadeler ve hakaret içeren yorum yazılması nedeniyle açtığı dava sonuçlandı.

Gündoğdu'ya hakaret eden şahsa, sulh ceza mahkemesi bin 740 TL adli para, asliye hukuk mahkemesi ise bin 500 TL manevi tazminat cezası verdi. Gündoğdu, kazandığı tazminatı üniversite eğitimlerini tamamlamak için Somali'den Türkiye'ye getirilen Somalili öğrencilere burs olarak vereceğini açıkladı.

Ahmet Gündoğdu, 2009 yılında işlenen ve Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, bir internet sitesinde yaptığı basın açıklamasının altına ailesi için hakaret içeren yorum yazdığı gerekçesiyle M.A.K.'den şikâyetçi oldu. M.A.K., talimatla alınan savunmasında, suçlamayı kabul etmeyerek haberin altında bulunan rumuzu kendisinin kullandığını ve kullanılan mail adresinin kendisine ait olduğunu; ancak okulda çalıştığını ve interneti bazen açık bıraktığını, belirterek kendisinin haricinde birisinin kullanmış olabileceğini savundu.

Mahkeme, yaptığı inceleme sonrasında şahsın suçlamayı kabul etmemesine ve kendisinin haberi olmadan bir başkası tarafından bu yorumun yapılmış olabileceğini savunmasına rağmen, e-posta adresinin şifreli olması ve yorum yapılırken bu sitelere giriş için de ayrıca bir şifre isteniyor olmasını göz önünde bulundurarak sanık savunmalarının cezalandırılmaktan kaçmaya yönelik olduğuna ve itibar edilemeyeceğine hükmetti. Mahkeme, bu nedenlerle sanığın internet yoluyla Gündoğdu'ya hakaret ettiğinin anlaşıldığını belirterek, sanığın geçerli maddeler gereğince bin 740 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Hakaret nedeniyle açılan manevi tazminat davasında da M.A.K., Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından bin 500 TL manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Ahmet Gündoğdu, dava kararının kendisine ulaşmasından sonra kazandığı tazminatı, üniversite eğitimlerini tamamlamak için Somali'den Türkiye'ye getirilen öğrencilere burs olarak vereceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber