Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nde yolsuzluk: 3 tutuklu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2012 11:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Balıkesir'in Balya ilçesine bağlı Dereköy'de Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nde yaklaşık 1 milyon liralık yolsuzluk yaptığı ileri sürülen 3 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında Kooperatif Başkanı N.K.'nın da bulunduğu öğrenildi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından düzenlenen operasyonda, Dereköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nde yolsuzluk yaptığı ileri sürülen, 16 kişi gözaltına alındı. Yüzlerce köylünün ifadesine başvuran jandarma ekipleri, teknik ve fiziki takibin ardından, şehir merkezi ile Balya ve Gönen ilçelerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarında Dereköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı N.K.'nın da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Jandarmada sorguları tamamlanan 16 şüpheliden 9'u adliyeye sevk edildi. Kooperatif Başkanı N.K.'nın da aralarında bulunduğu 9 şüpheliden 3'ü tutuklandı. 6 şüpheli ise tutusuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklanan N.K.'nın, kooperatif binasının yanında paravan bir veterinerlik şirketi kurduğu, mal ve hizmet alımı yapıp, şirket üzerinden parayı kendi üzerine geçirdiği iddia edildi. Jandarma ekiplerinin yolsuzlukla ilgili 8 çuval evrak ve klasörü savcılığa teslim ettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber