Gül'den 28 Şubat açıklaması/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2012 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Şubat soruşturmasını değerlendirdi. Gül, olağanüstü dönemde yaşanan hukuksuzlukları takip etmenin ve bununla ilgili hukuki sürecin başlamasının tabii olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Libya Büyükelçisi Abdurrezzak Muhtar Abdülkadir'i kabulünde 28 Şubat postmodern darbesiyle ilgili başlatılan soruşturma ve gözaltılarını değerlendirdi. Gül, "Yakın siyasi tarihimizin bir ara dönemi olduğunu hepimiz biliyoruz. Hafızalarımızda hala tazedir. Dolayısıyla böyle bir olağanüstü dönemde yaşanan hukuksuzlukları takip etmek de ve bununla ilgili hukuki sürecin başlaması da tabiidir. Bunu böyle görmek gerekir." dedi.

Yargı sistemi ile ilgili eleştirilerine ilişkin bir soru üzerine Gül, "Bakalım nasıl ilerleyecekler. Eminim dikkat edeceklerdir." cevabını verdi. Cumhurbaşkanı Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun yaptığı 'intikam duygusuyla adalet aranmamalı' şeklindeki açıklamasını ise "Bunlar temel prensiplerdir. Bu bir hukuki süreç. Bir su varsa bunun araştırılması hukuki bir gereklilik."diye değerlendirdi.

"ANNA'IN BAŞARILI OLMASINI, SÜRECİN BAŞARIYLA NETİCELENMESİNİ ÇOK ARZU EDERİM"

Suriye ile ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendiren Gül, Suriye'nin sadece Suriyeliler için değil Türkiye için de çok önemli bir konu olduğunu vurgulayarak, "Türkiye bu konuyu yakından takip etmektedir. Hem Birleşmiş Milletler'in hem de Arap Birliği temsilcisi olarak bir süreç başlatan Anna'ın başarılı olmasını, sürecin başarıyla neticelenmesini çok arzu ederim. Herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Süreci dikkatli bir şekilde takip etmek gerekir. " cevabını verdi.

Askeri operasyonun çözüm olabileceği yönünde yapılan değerlendirmelerin hatırlatılması ve Türkiye'nin bakışının sorulması üzerine Gül, "Böyle büyük bir olay sözkonsu olunca herkes birçok senaryolar yapacaktır. Herkes en kötü şartlara karşı kendini hazırlayacaktır. Bu ayrı bir konu. Hiçkimse böyle ciddi büyük meselelerde hazırlıksız olmak istemez. Ama önemli olan şey şimdi söylediğimdir. Annan'ın başlatıtğı sürecin başarılı olması herkes için çok iyi olur. Bunu çok iyi değerlendirmek lazım. Suriye için de, Suriye'yi yönetenler için de bu çok iyi bir fırsat, son fırsat belki de" dedi. Başka bir soru üzerine Gül, "Bu yeni başlayan sürecin başarılı olmasını hepimiz çok isteriz. O yüzden bundan sorumlu olanlar üzerine düşeni yapması gerekir. Suriye'yi yönetenler için de son fırsattır. Ümit ederim ki bunu herkes en iyi şekilde değerlendirir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber