Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan'ı Akaydın'a 5 bin TL'lik ceza

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2012 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin, AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel'in, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın aleyhine açtığı davada yerel mahkemenin verdiği 5 bin liralık tazminat cezasını onayladı.

Menderes Türel'in avukatı Caner Şahinkara, yaptığı yazılı açıklamada, Mustafa Akaydın'ın 2009 yerel seçimleri propaganda döneminde gazetelere, ''Menderes kardeş neden ayran içiyor?'' başlıklı ilanlar vererek ''şahsıyla ilgili yakışıksız suçlamalarda bulunulduğu'' iddiasıyla açılan tazminat davasıyla ilgili Antalya 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararına, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin de uyduğunu kaydetti.

Caner Şahinkara, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin yerel mahkeme kararını yasaya uygun ve delillerin değerlendirilmesinde de hiç bir hata bulunmadığı gerekçesiyle 5 bin liralık tazminat kararını onadığını belirtti.

Başından beri temiz siyaset mücadelesi verdiklerini ifade eden Şahinkara açıklamasında, ''Siyasetçilerin toplum önünde kişiler olarak birbirleri ile olan diyaloglarında dikkatli olmalarını savunuyoruz. Birbirlerine hakaret ederek, iftira atarak yıpratmaları, toplumu olumsuz yönde etkiliyor. Siyasette düzeyli üslup yerleşmesini, böylece de siyasetçilerin topluma da doğru örnek olmalarını arzu ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

Davanın Menderes Türel'in kişilik haklarına haksız saldırı söz konusu olduğu için açıldığını belirten Şahinkara, haklı olduklarının yargı kararıyla da ortaya çıktığını ve bu kararın diğer tüm siyasetçilere örnek olmasını temenni etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber