28 Şubat soruşturmasında 9 kişi tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2012 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

28 Şubat Soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Orgeneral Çevik Bir, emniyetteki sorgusu tamamlanarak 12 kşiyle birlikte adliyeye sevkedildi. Öte yandan Nöbetçi Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dün sevk edilen 16 zanlıdan 7'si serbest bırakıldı, 9'u tutuklandı.

28 Şubat soruşturması kapsamında başlatılan operasyonda İstanbul'daki evinde gözaltına alındıktan sonra Ankara'ya getirilerek, emniyette sorgulanan emekli Orgeneral Çevik Bir de dün akşam savcılığa gönderilen 16 subayın ardından, adliyeye sevk edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılardan emekli Orgeneral Çevik Bir ve 5 kişi sağlık kontrolü için Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesine, diğer 6 kişi ise Ulus Devlet Hastanesine götürüldü. Zanlılar, doktor kontrolünün ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi. Çevik Bir soruşturmayı yürüten savcılar tarafından sorgulanacak.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 16 emekli asker de dün öğle saatlerinde Ankara Adliyesi'ne gönderilmişti. Aralarında emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan'ın da bulunduğu 16 zanlı, 5 savcı tarafından yürütülen 12 saatlik sorgunun ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Nöbetçi Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 16 zanlıdan 7'si serbest bırakıldı, 9'u tutuklandı.

Savcıların zanlılara ağırlıklı olarak, Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) kurulması, faaliyetleri ve raporları hakkında sorular yönelttiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber