Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Nisan 2012 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde aralıklarla görülecek yağışların zamanla İzmir, Aydın, Antalya'nın kuzey ve doğu çevreleri, Anamur, Mersin, gece saatlerinden itibaren Hatay, Adana'nın kuzey ve doğu çevreleri, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, G.Antep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde aralıklarla görülecek yağışların zamanla İzmir, Aydın, Antalya'nın kuzey ve doğu çevreleri, Anamur, Mersin, gece saatlerinden itibaren Hatay, Adana'nın kuzey ve doğu çevreleri, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, G.Antep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ UYARISI: Hava sıcaklığında beklenen artış nedeniyle, Bitlis, Muş, Bingöl, Van, Hakkari, Tunceli ve Şırnak illerimiz başta olmak üzere ülkemizin yüksek kesimleri ile doğu bölgelerinde kar erimleri beklendiğinden sel, su baskını, taşkın, heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, İstanbul, Çanakkale, Bandırma, Bilecik ve Sakarya ile zamanla Balıkesir, Bursa ve Kocaeli çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren İzmir ve Aydın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Yağışlar güneyli rüzgarların etkisiyle taşınan tozlar sebebiyle yer yer çamur şeklinde olabilir.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın kuzey ve doğu çevreleri, Mersin ve Anamur ile gece saatlerinde Hatay, Adana'nın kuzey ve doğu çevreleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Samsun ve Amasya çevreleri ile zamanla Tokat ve Çorum çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya çevreleri ile gece saatlerinde Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, Adıyaman çevreleri ile zamanla Gaziantep, Kilis ve Ş.Urfa çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde G.Antep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Pazar

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber