Yolsuzluk bitince kar patlaması oldu

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 15 Nisan 2012 12:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bir yıl öncesinde yolsuzluk operasyonları ile gündeme gelen Kayseri Şeker, kısa sürede kârlı bir duruma geldi.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, kendilerinden önceki kampanya döneminde 35 milyon lira zarar eden fabrikanın, 2011'de 110 milyon lira artı değer ürettiğini açıkladı.

Akay, ?Yılda 110 milyon lira kâr eden bir fabrika nasıl oluyor da 650 milyon lira borcun içine sokulmuş? Bunun sorgulanması gerekiyor? dedi. ?Kayseri'de artık çarklar dönmeye başladı? diyen Akay, şöyle devam etti: ?Kayseri Şeker toplam şekerin yüzde 14'ünü üretiyor. Fabrikayı teslim aldığımızda kasada sadece 210 lira vardı. Çiftçinin güvenini kazanabilmek için hemen bankalarla görüşerek 450 milyon lira kredi aldık. Bu kredilerle kısa vadeli borçları ve çiftçinin pancar alacaklarını ödedik. Kampanya döneminde 292 bin 700 ton ?A' ve 17 bin 500 ton ?C' kotası şeker üretildi.? Akay, ayrıca gündemdeki şeker özelleştirmelerine ilişkin olarak Türk Şeker'in bünyesindeki fabrikaların içinde pancar üreticisinin bulunduğu bir modelle özelleştirilmesinin daha doğru olacağını söyledi.

Üretici modele katılmalı

Hüseyin Akay, gündemdeki şeker özelleştirmelerine ilişkin olarak, Türk Şeker'in bünyesindeki fabrikaların, içinde pancar üreticisinin bulunduğu bir modelle özelleştirilmesinin daha doğru olacağını söyledi.

Haber: Hasan BOZKURT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber