Irmak kenarında sopalarla yakınlarını arıyorlar

Zonguldak Çaycuma'da köprü faciasının üzerinden 12 gün geçmesine rağmen hala 9 kayıp bulunuyor. Acılı aileler, Filyos Çayı'nın kenarında ellerinde sopalarla yakınlarını arıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'yi yasa boğan köprü faciasının üzerinden 12 gün geçti. Ancak ırmakta kaybolan 15 kişiden 9'una halen ulaşılamadı. Jandarma Kurtarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, ırmağın belirli bölümlerinde arama tarama çalışmasını tüm hızıyla sürdürüyor. İş makinesi, ırmağın zemininden kum ve çakıl alarak arama yapıyor. Acılı aileler bir taraftan gelecek haberi beklerken, diğer taraftan ellerinde sopalarla ırmak boyunca arama çalışmalarına destek veriyor.

Babası Necati Azaklıoğlu(60) ve dayısı Ali Rıza Kaya'yı ırmak kenarında sopalarla arayan Neşe Matuloğlu(34) ile görümcesi Tülay Azaklıoğlu(28), vatandaşlardan dua istiyor. Kendi imkanlarıyla ırmak kenarında arama yapan Matuloğlu, ?Bizim 12 günden beri ne çektiğimizi kim biliyor? Hangi yetkili geldi halimizi sordu? 12 gündür bizim evimizde yas var. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Annem mahvoldu. Bizim ayakta duracak halimiz kalmadı. Bir umut diye bugün buraya geldik. Irmak boyunca bakabileceğimiz yerleri arıyoruz. Bakacağımız yerleri kontrol ettik. Sopalarla ırmağın kenarlarını kontrol ediyoruz. Elimizden geldiğince arıyoruz, ama gücümüz neye yeter ki?? dedi.

YILLAR SONRA GELDİKLERİ ÇAYCUMA SONLARI OLDU

Merkez ilçeye bağlı Osmanlı köyünde ikamet eden babası Necati Azaklıoğlu ve dayısı Ali Rıza Kaya'nın, uzun yıllar sonra geldikleri Çaycuma'da afete maruz kaldıklarını anlatan Neşe Matuloğlu, ?Babam ve dayım yıllar sonra gezmek için gelmişler. Kaç yıldır buraya gelmemişler, ama geldikleri gün bu olay meydana gelmiş. Önce onların bulunmalarını, sonra suçluların cezasını çekmesini istiyoruz. Kaç gündür perişan olduk. Televizyonlar bu olayı haber dahi vermiyor artık. İnsanlardan dua bekliyoruz.? diye konuştu.

Gelin Tülay Azaklıoğlu ise ?Babamın bulunmasını istiyorum. Bir umut diyerek ırmakta arama yapıyoruz. Elimden geldiğince buraya gelip arama yapacağız. İnşallah bulunur. Bize dua etmelerini istiyoruz.? dedi.

Irmakta kaybolan Tahir Özkara'nın (65) oğlu Ali İhsan Özkara(37) ise şunları söyledi: ?Sabah 07.00'den akşam 03.00'e kadar buralardayız. Bir umutla bekliyoruz. Cenazelerimizin bir an önce bulunmasını istiyoruz. Başka bir isteğimiz yok.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber