Sağlık-Sen: Emeğe Saygı, Şiddete Karşı Sıfır Tolerans'ın içi doldurulamadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görev yapan Kalp ve Göğüs Cerrahı Op. Dr. Ersin Arslan'a yapılan saldırıyı kınadı. Memiş, "Emeğe Saygı ve Şiddete Sıfır Tolerans' adıyla başlatılan kampanya kapsamında gereken adımların ötelenmesi ile yarın başka illerde başka bir doktor, hemşire, sağlık çalışanının da mağdur olmasının ayak sesleri olarak bilinmesi gerekir.? dedi.

Metin Memiş, yaptığı yazılı açıklamada, ?Varoluş sebebi sağlığın korunup geliştirilmesi olan ve yaşam hakkının kutsallığını savunmak adına ağır iş yükü ve riskli koşullar altında çalışan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemleri son dönemlerde giderek daha da artmaya devam etmektedir. Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmeti vermek adına sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet, kabul edilemez. ?Emeğe Saygı ve Şiddete Sıfır Tolerans' adıyla başlatılan kampanya kapsamındaki uygulamalara hız kazandırılarak, şiddetin önlenmesi konusunun maalesef içi doldurulamamıştır." dedi.

"Dün başka bir şehirde yaşanan endişe verici olay, bugün Gaziantep'te yaşandı, yarın kim bilir hangi ilimizde yaşanacak?" diye soran Memiş, "Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görev yapan Kalp ve Göğüs Cerrahı Op. Dr. Ersin Arslan'ın hasta yakını tarafından maruz kaldığı ve belki de hayatını kaybetmesine neden olacak olay, bundan sonrası için konuyla ilgili atılması gereken adımların ötelenmesi ile yarın başka illerimizde başka bir doktor, hemşire, sağlık çalışanının da mağdur olmasının ayak sesleri olarak bilinmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen olarak, hayat kurtarma mücadelesi verirken, şiddete maruz kalarak bir yandan da hayatlarını kaybetme korkusuyla görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeli olduklarının altını çizen Memiş, "Bakanlığımız bu konuya, proje ve kampanyanın sosyal ortakları ile birlikte daha fazla eğilmeli ve bundan sonra yaşanacak üzücü olayların önüne geçilmesi için önlem ve uygulamaları ivedilikle başlatmalıdır. Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görev yapan Kalp ve Göğüs Cerrahı Op. Dr. Ersin Arslan'a yapılan saldırıyı lanetliyor, tüm sağlık camiası adına Dr. Ersin Arslan'a, yakınları ve mesai arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.? açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber