Milletvekili Metiner 'Kahta Olayı' hakkında soruşturma talebinde bulundu

Geçtiğimiz günlerde Kahta'da meydana gelen bir taciz iddiasının ardından, polisin vatandaşlara orantısız güç kullandığı, gaz bombası attığı, işyerlerini tahrip ettiği, vatandaşları copladığı ve gece yarısı mehter marşı eşliğinde Kahta cadde ve sokaklarında panzer yürüttüğü iddiaları yer almıştı. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Kâhta'da vatandaşlarla ve yetkililerle görüştü, görüntüleri izledi, resimleri inceledi ve Adıyaman Valiliği'ne yazılı olarak soruşturma açılması talebinde bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a da durumu aktaran AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, sorumluların cezalandırılmasını, 28 Şubat'taki gibi tank yürütmenin demokrasiyle bağdaşmayacağını söyledi.

Metiner, soruşturma talebinde şu görüşlere yer verdi; ?Kâhta ilçemizde şüpheli Fİ, mağdur A T ye yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile 11 Nisan 2012 tarihinde Kahta İlçe Emniyetinde nezaret edilmiştir. Bu hassas konunun halk tarafından duyulması, başta mağdurenin yakınları olmak üzere birçok vatandaş emniyet binası önünde toplanmasına neden olmuştur. Akşam saatlerinde toplanan insan sayısının artması üzerine, İl Emniyetinden İlçe Emniyetine takviye güç gönderilmiştir. Bu aşamada terör örgütü yandaşlarının topluluğu provoke etmesiyle, bir kısım insanların emniyet binasını taşladıkları ve içeriye girmeye çalıştıkları görülmüştür. Bunun üzerine emniyet güçleri topluluğa müdahale ederek vatandaşı emniyet binası önünde dağıtmak suretiyle uzaklaştırmıştır.

Emniyet güçleri olayların bu kısmına ilişkin yapması gereken müdahaleyi yapmıştır. Topluluğu dağıtmış, bir kısım provakatörleri nezarete almış ve sonra bunları savcılığa sevk ederek yargı sürecini başlatmıştır.

Emniyet güçleri, topluluğu dağıtıldıktan sonra, gece saat 00,30 dan itibaren İlçe merkezinde gösterdikleri tutum ve yaptıkları eylemlerden dolayı soruşturulması gerekir. Çünkü bu saatlerde emniyet güçlerimiz: Mehter marşı eşliğinde sokaklarda panzerler yürütmüş, mahalle aralarında olayla ilgisi olmayan çocukları coplarla darp etmiş, çaybahçeleri-çayocakları-cafelerde olaylara karışanların olabileceği söylenerek bazı kişilere hakaretler edilmiş ve bazı kişiler de darp edilmiş ve yine bu mekanlar bu gerekçeyle maddi hasarlara uğratılmıştır. Emniyet güçlerinin gece geç saatlerdeki bu sağduyudan uzak, hukuk dışı, gereksiz ve halkı tahrik eden eylemlerinin bir soruşturmaya konu olması kaçınılmazdır.

Yukarda bahsi geçen hukuk dışı eylemlere ilişkin görüntü ve tanık isimleri mevcuttur. Talep edilmesi halinde tahkikata ışık tutması için tarafımdan ilgililere sunacağım.

Tüm bu olaylar ilçede cereyan ederken idareci pozisyonunda bulunan görevlilerin krizi iyi yönetemedikleri apaçık ortadadır, ilçe mülki amirinin bu sırada ilçede bulunmaması ayrıca soruşturulması gereken bir husustur.

Kahta'nın seçim bölgem olması hasebiyle bir çok kesimle bu konuda yaptığım görüşmeler neticesinde, halkta ciddi bir korku ve güvensizliğin oluştuğunu gördüm. Bu tür yaklaşımların tekrarı durumunda bir kısım gençlerin terör örgütü tarafından daha rahat provake edilerek daha vahim olayların doğmasına neden olacağını müşahede ettim. Kahta'da şimdiye kadar görülmeyen terör olaylarının bu tür tahrik edici tutumlardan sonra daha çok görüleceği ve bunun alışkanlık yaratacağı endişesindeyim.

Emniyet güçlerimize karşı yapılan hukuk dışı eylemlerden dolayı, başlatılan yargı süreciyle, suçlu bulunanlara hak ettikleri cezaların verileceğinden şüphemiz bulunmamaktadır. Ancak, bu olayları bahane ederek toplumsal barışımızı bozan, halkı tahrik eden bu eylemleri yapan devlet görevlileri için de bir tahkikatın yapılması kaçınılmazdır. Bu sürecin başlaması için bu şikayet talebinde bulunma gereği şahsımda hasıl olmuştur. Makamınızdan bu konuya gereken hassasiyetin gösterilerek ilgili görevlilerin cezalandırılmasını temsil ettiğim halkım adına istiyorum

Sonuç ve Talep: Yukarıda izah etiğim üzere, Kâhta İlçemizde yaşanan bu olayların tüm detaylarıyla incelenerek, hukuk dışı eylemlerde ihmal ve kastı bulunan tüm görevliler hakkında cezai ve disiplin sürecin başlatılması suretiyle cezalandırılmasını saygılarımla talep ederim.?

Adıyaman Milletvekili MEHMET METİNER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber