Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Görev tanımlarımızı değiştirdik

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2012 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, dini hizmetlerin verildiği binaların, müftünün, imamın ve vaizin görev tanımlarının değiştiğini söyledi.

Adana'daki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılan Görmez, il müftülük binasının temel atma töreninde bulundu. Görmez, burada yaptığı konuşmada müftülük binalarına sıradan bürokratik mekanizmaların yürütüldüğü yapılar gözüyle bakmadıklarını kaydetti.

Müftülük binalarına şehirlerin manevi nabzını tutan, bütün manevi sorunlarının tedavi edildiği mekânlar nazarıyla baktıklarını vurgulayan Görmez, "Biz öyle bir dinin mensuplarıyız ki her hangi bir yaralı kalbi, din hizmetinin ayrılmaz bir paçası olarak görüyoruz. İçinde yaşadığımız toplumun; hatta insanlığın sosyal yaralarını sarmayı, kırık kalplerini tedavi etmeyi din hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası görmezsek, görevimizi hakkıyla ifa etmiş olmayız." dedi.

BU ŞEHİRDE SOKAĞA TERK EDİLMİŞ KAÇ ÇOCUK VAR

İki bin din görevlisinin insanların manevi hayatına hizmet verdiği Adana'da sokak çocuklarının, kötü alışkanlıkların olmaması gerektiğinin altını çizen Görmez, şunları söyledi: "Kendi haline terk edilmiş fakir veya yaşlı bir insan olmamalı. Onun için artık il müftülük binalarımızın daha çok bu konulara eğilmesini istiyoruz. Elbette cami bizler için çok önemli. Sabah namazlarına bu şehirden kaç insanın katıldığı, cuma günleri kaç çocuk ve gencin camiyle buluştuğu bizim için ehemmiyetlidir. Ama aynı zamanda bu şehirde sokağa terk edilmiş kaç çocuk var?. Bunu bilmek en az o namaz kadar değerlidir. Bu şehirde kendi haline terk edilmiş kaç engelli var bunu bilmek, en az o namaz kadar kıymetlidir. Şehirde alkol tüketimi ne oranda, kötü alışkanlıklar var mı? İlkokul çocuklarına kadar inmiş bir sorun var mı? Biz bunu bilmek zorundayız."

GÖNÜLLER ARASINDAKİ KANALLAR İYİ KURULMALI

Tüm bu konularla ilgili devletin farklı birimleri ve sivil toplum kuruluşlarının olduğunu hatırlatan Görmez, ancak bütün bunlardan haberdar olarak aradaki koordinasyonu sağlamada diyanet teşkilatına önemli vazifeler düştüğünü belirtti. Bunun için müftülük binaları üzerinde durduklarını anlatan Görmez, "Burası sadece imamların bürokratik işlemlerinin nasıl yürütüldüğüne karar verilen bir yer olsaydı, ben temel atma töreninde bulunmaz. Sizi de yormaz, buraya davet etmezdim. Şehirlerin de tıpkı insanlar gibi ruhları vardır. O ruh çöktüğü zaman; siz istediğiniz kadar hizmet verin, altyapılar döşeyin. Belediye başkanlarımız kanal sistemlerini kurmak için her türlü gayreti sarf ediyor. Çünkü medeniyet oradan başlar. Ama gönüller arasındaki kanallar iyi kurulmasa onların yaptığı işler de heba olur."şeklinde konuştu.

Vali Hüseyin Avni Coş da hayırlı bir projenin daha temelini atmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti. Müftülüğün yeni binada görevinin önemine ve özelliğine yakışan faaliyetlerde bulunacağını bildiren Coş, projenin bir an önce tamamlanması için hayırseverlerin desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, İl Müftüsü Arif Gökce ve vatandaşların hazır bulunduğu merasimde dualar eşliğinde il müftülük binasının temeli atıldı.

HİÇ BİR MİLLET SADECE MADDİ REFAHLA ABAT OLMAMIŞTIR

Park Zirve'deki programda ise Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Adana'daki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine destek veren kurum ve kişilere teşekkür belgesi takdim etti.

Görmez, buradaki konuşmasında Adana'da başarılı bir organizasyonun gerçekleştiğini vurguladı. Çalışmanın, üretmenin büyük bir fazilet olduğunun altını çizen Görmez, şöyle devam etti: "Kazanıyorsunuz, kazandırıyorsunuz. Ancak hiç bir millet, devlet veya şehir sadece maddi refahla abat olmamıştır. Onun için şehrin yöneticileri, iş adamları, din adamları bir araya gelerek, 'Bu ilin manevi hayatı nereye gidiyor? Çocuk, genç, kadın ve yaşlılar hangi sorunları yaşıyor?. Bunları birlikte nasıl tedavi ederiz? ' diye düşünmeleri gerekir. Kutlu Doğum'u da bu yolda atılmış bir adım olarak değerlendiriyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber