Cezaevlerinden tahliyeler devam ediyor

Adana'nın Kozan ilçesinde Denetimli serbestlikten yararlanmaya hak kazanan hükümlülerin M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliyeler devam ettiği öğrenildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda değişiklik yapan yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Kozan'daki M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri, yasadan yararlanan hükümlülerin tahliyeleri gerçekleşiyor. Yapılan çalışmaya göre durumları yeni düzenlemeye uygun olan hükümlülerden 78 hükümlünün tahliyesi gerçekleşirken, 24 hükümlünün daha önümüzdeki günlerde düzenlemeden yararlanmasının beklendiği öğrenildi. Uygulamadan yararlanarak tahliye olan

hükümlüler, "Bu yıl yaklaşık 15 bin hükümlüyü kapsayacağı bildirilen düzenleme için yetkililere teşekkür ederiz. Özgürlüğümüze kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Bütün hükümlü arkadaşlarımız cezaevinde büyük bir sevinç yaşadı. İlk işim dışarıda ki hayata kısa sürede adapte olmak" dedi.

Öte yandan Kozan Adliye binası içerinde bulunan Denetimli Serbestlik Bürosuna müracaat eden bazı hükümlüler, Kamu kurum ve kuruluşlarında günde 4 saat çalıştıkları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber