ÖSYM belgeleri postaya verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2005 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM, 2005 ÖSS ile ilgili olarak Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri'nin döküm ve adaylara postalama işlemlerinin bugün itibariyle tamamlandığını açıkladı.

19 Haziran 2005 günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girecek adayların Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri'nin 4 Haziran tarihine kadar ellerine geçmiş olacağının tahmin edildiği bildirildi.

ÖSYM'nin web sayfasında yer alan duyuruya göre; 2005 ÖSS'de, her sınav merkezinde sınava girecek adayların bina, salon ve sıra numarası bilgilerinin belirlenmesinin bundan önceki yıllarda olduğu gibi 'rast gele sırada' değil, TC kimlik numarası sırasına göre gerçekleştirilerek, bir kısım adayların belgeleri de gönderildi. Ancak daha sonra ÖSYM, bilgisayar programlarının yenilenmesi sırasında istem dışı durumla karşılaştı.

Özellikle aday sayısı az olan küçük sınav merkezlerinde, aynı soyadı taşıyan bazı adayların aynı salona veya aynı binaya yerleştirildikleri tespit edildi. ÖSYM bu durum karşısında adayların TC kimlik numarasına göre değil de önceki yıllardaki gibi 'rast gele' sistemiyle sınav yerlerinin belirlenmesine karar verdi.

Sonuç olarak ÖSYM, TC kimlik numarasına göre sınav yerleri belirlenerek gönderilen adayların uygun oturma düzeni oluşturulması için salon başkanlarına yetki verdi. Salon başkanları sınav başlamadan aynı soyadı taşıyan adayların arka arkaya oturmamaları sağlayacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber