Öldürülen doktor için Sorgun'dan da tepki geldi

Yozgat'ın Sorgun Devlet Hastanesi doktor, hemşire ve diğer sağlık personeli, Gaziantep'te görev yaptığı hastanede bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'a yönelik saldırıyı kınadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sorgun Devlet Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasına Başhekim Uzm.Dr. Şevket Bağcı, doktor, hemşire ve diğer sağlık personelleri katıldı. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın acı kaybından duydukları üzüntüyü dile getiren Genel Cerrah Uzmanı Mustafa Korhan Mercan, ?Gaziantep'te yaşanan menfur olay sağlık camiası olarak hepimizi derinden üzmüştür. Genç meslektaşımız Göğüs Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Ersin Arslan'ın böyle alçakca bir cinayete kurban gitmesi hepimizin çalışma şevkini ve moralini derinden etkilemiştir. Sağlık ailesi olarak az personelimizle çok iş yapmaya çalışıyoruz. Sayıları az olmasına rağmen üstün fedakarlıklara en iyi kalite sağlık hizmetini vermeye çalışan hekimlerimizin cehaletinin esiri olmuş böylesine psikopat ve hastalıklı kişiler tarafından saldırıya uğramaları kabul edilebilir değildir? dedi

Büyük özveri ile çalışan sağlık çalışanlarına yönelik toplumda bir kin, nefret ve öfke halini şaşkınlıkla görüyor ve bu durumu anlamakta zorluk çektiklerini vurgulayan Dr. Mercan,? Biz sağlık çalışanları son yıllarda giderek artan bir şekilde şiddete maruz kalıyoruz. Her gün meslektaşlarımız darp ediliyor, yaralanıyor, sakat bırakılıyor, öldürülüyor. Herkesi son kez uyarıyoruz. Bu şiddet ortamı devam ederse ne yazık ki; sizleri tedavi edecek hekim, ameliyat edecek cerrah bulamayacaksınız. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için bir an önce TBMM sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda derhal bir araştırma başlatmalıdır. Hekime ve sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete verilen cezalar artırılmalıdır? şeklinde konuştu. Yapılan basın açıklamasının ardından doktor, hemşire ve diğer sağlık personelleri olaysız bir şekilde dağıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber