Başimam-hatiplik sınavı için A grubu camilerde hizmet sürelerinin hesaplanması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkanlığımızda imam-hatip kadrosunda çalışanlardan, Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur'an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyım Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin Geçici 1 Maddesinde aranan şartları taşıyanlara yönelik Başimam-Hatiplik Sınavı açılmış olup sınava başvurular 16.04.2012-30.04.2012 tarihlerinde alınmaktadır.

Söz konusu sınava müracaat edeceklerde ?Sınava müracaat bitiş tarihi itibari ile Başkanlık teşkilatında (A) grubu camilerde 6 (altı) yıl görev yapmış olmak? şartı da aranmaktadır. Bilindiği üzere, 25/08/2004 tarih ve 25564 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde (mülga) yapılan 29/04/2009 tarihli düzenleme uyarınca, Başkanlığımıza bağlı camiler A, B, C, D ve E şeklinde gruplandırılmış ve daha sonra camilerin gruplarında değişiklikler yapılmıştır.

Bu itibarla, sınava başvurma şartlarından ?Sınava müracaat bitiş tarihi itibari ile Başkanlık teşkilatında (A) grubu camilerde 6 (altı) yıl görev yapmış olmak? maddesinin uygulanmasına ilişkin aşağıdaki kriterler esas alınacaktır.

1- 29/04/2009 tarihinde yapılan söz konusu mevzuat düzenlemesi uyarınca, camiler ilk defa gruplandırılırken (A) grubu olarak belirlenen camilerde 29/04/2009 tarihinden önce yapılan görevler (A) grubu cami hizmetinden sayılacaktır.

2- Camiler ilk defa gruplandırılırken (A) grubu olarak belirlendiği halde daha sonra grubu değişen camilerde 29/04/2009 tarihinden önce ve caminin (A) grubundan çıkarıldığı tarihe kadar yapılan görevler (A) grubu cami hizmeti olarak kabul edilecektir.

3- Camiler ilk defa gruplandırılırken (A) grubu dışında başka bir grup cami olarak belirlenen ancak daha sonra (A) grubuna dahil edilen camilerde, caminin (A) grubuna geçirildiği tarihten sonra yapılan görevler (A) grubu cami hizmeti olarak değerlendirilecektir.

4- (A) grubu camilerde vekâleten ya da görevlendirme suretiyle çalışılan süreler (A) grubu cami hizmetinden sayılacaktır.

5- Yurtiçinde (A) grubu camilerde imam-hatip kadrosunda görevli iken yurtdışında din görevlisi olarak çalışılan süreler (A) grubu cami hizmeti olarak değerlendirilecektir.

İlgililere duyurulur.

İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber