Çankaya zabıtasından son tüketim tarihi hatırlatması

Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri gıda satışı yapan market ve bakkallarda yaptıkları denetimlerde son tüketim tarihi geçmiş çok sayıda et ve süt ürününün yanı sıra unlu mamul imhası gerçekleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya Zabıtası, Emek semtinde gerçekleştirdikleri denetimde bir markette son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin raflarda ve soğuk hava depolarında taze ürünlerle bir arada bulundurulduğunu tespit etti. Aralarında peynir çeşitleri, salam, sosis, tavuk gibi et çeşitleri ve ekmekten yufkaya unlu mamul türlerinin olduğu çok sayıda ürüne tutanak karşılığında el koyan ekipler, toplanan ürünleri imha ettiler.

Zamanı geçmiş ürünlerin reyon ya da dolaplarda taze ürünlerle bir arada tutulmaması konusunda bilgi sahibi olmaları gerektiğini belirterek market sorumlusu ve reyon çalışanlarını uyaran ekipler ceza tutanağı da düzenlediler.

Çankaya Zabıta yetkilileri, vatandaşların aldıkları ürünlerin son kullanma tarihine ve ambalajdan görünen küf ve benzeri olumsuz görüntülere rastladıkları zaman Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün 230 03 20 numaralı telefona bildirmelerini istediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber