Kaya sorusu Başkan Çerçioğlu'nu kızdırdı

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kendisine bir soruşturmada adı geçen başkan yardımcısıyla ilgili olarak soru soran basın mensubuna tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya'nın dava sonuçlanana kadar Başkan Yardımcılığı görevinin dondurulduğu öğrenildi.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yeni belediye hizmet binası gezisi sırasında geçtiğimiz hafta gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Kamil Kaya hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başkan Çerçioğlu, gazetecilerin Kamil Kaya'nın ne zaman göreve başlayacağı yönündeki sorusuna, ?Şuanda davayla ilgili gizlilik kararı olduğu için bir açıklama yapamıyoruz. Dava sonuçlandığı zaman Kamil Bey görevine başlar tabi. Neden başlamasın. Dosya üzerinde yorum yapmak mümkün değil ama göreceksiniz önümüzdeki en kısa sürede dava sonuçlanacaktır. Bizde bunu bekliyoruz? şeklinde cevap verdi.

?HİZMETİN DEVAMLILIĞI ÖNEMLİ?

Kaya'nın durumu nedeniyle belediyede işlerin aksamaması için gerekli tedbirleri aldıklarını açıklayan Çerçioğlu, ?Belediyede hizmetin devamı önemlidir. Arkadaşlarımız çeşitli nedenlerle görevinin başında olmaya bilir. Kamil Bey'de sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Vatandaşımızın beklememesi ve Aydın Belediyesi'ndeki kendinse bağlı olan birimlerdeki işlerin aksamaması için diğer Başkan Yardımcılarımız Kamil Beye bağlı olan müdürlükleri götürmeye başladı. Dava sonuçlanana kadar Kamil Beyin görevlerini diğer başkan yardımcılarımız yürütecek. Davanın da en kısa sürede sonuçlanmasını temenni ediyoruz? dedi.

KAYA SORUSU KIZDIRDI

Bir basın mensubunun ?Zor günler geçiren mesai arkadaşınız Kamil Kaya'nın arkasında durma noktasında neden uzak durdunuz? sözlerine tepki gösteren Başkan Çerçioğlu, ?Sizi söylediğinizden tenzih ediyorum beyefendi? diye cevap verdi. Başkan Çerçioğlu'nun sert tepkisine şaşıran gazeteci ise, ?Siz açıklama yapmayınca sormak zorunda kaldık? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber