Kütahya'da eğitimciler, öğretmeninin bıçaklanmasını yürüyüşle protesto ettiler/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÜTAHYA'da Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojisi öğretmeni 37 yaşındaki Hakan Gülhan'ın 17 yaşındaki öğrencisi T.D.tarafından bıçakla yaralanması olayını eğitimciler yürüyüş yaparak protesto etti.

Eğitim-Bir-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen'e mensup eğitimciler olayın yaşandığı Ali Paşa Mahallesi Abdurrahman Karaa Bulvarı'ndaki Kütahya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önünde toplandılar. Öğretmene şiddeti kınıyoruz yazılı pankart açan kalabalık Hakan öğretmen sahipsiz değil diye slogan atarak Valilik önüne kadar yürüdü.

Valilik önündeki Zafer Meydanı'nda basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen Kütahya Şube Başkanı Mehmet Karabekir, olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Nedeni ne olursa olsun öğretmenlere ve tüm kamu çalışanlarına yapılan bu tür saldırıları kınadıklarını belirten Karabekir, Görevleri başında ölümle sonuçlanabilen saldırılara uğrayan kamu çalışanlarının güvenliği tehlikededir. Kamu çalışanlarının görevleri başındayken güvenliklerinin sağlanması gerekmektedir. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor, bir daha yaşanmaması temennisinde bulunuyoruz dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Caddesi'nde bir süre yürüyen kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber