Sivil Toplum Örgütlerinden kaymakam Doğan'a destek...

Haber Giriş : 31 Mayıs 2005 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Milas İlçesi'nde bir süre önce bir öğrencinin Nazım Hikmet'in şiirini okuduğu gerekçesiyle ifadesinin alınmasıyla gündeme gelen Milas Kaymakamı Hulusi Doğan'a sivil toplum örgütleri destek çıktı.

Milas Ticaret Odası hizmet binasında yapılan basın açıklamasına, Milas Ticaret Odası Başkanı Nazmi Doğru, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Seyfi Sağlıcak, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hamdi Y. Tümer, Milas Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Yener Karaca ve Milas Köy Muhtarları Derneği Başkanı Halil lbıra katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, basın açıklamasındaki amaçlarının Milas Kaymakamı Hulusi Doğan'a destek amaçlı olduğunu belirterek, "Milas Kaymakamı Hulusi Doğan'a özellikle ulusal medya tarafından yargısız infaz yapılmıştır" dedi. Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı tarafından okunan basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

"Anadolu Lisesi'nin şiir gecesinde sayın Kaymakamımız Hulusi Doğan, sanata ve şiire olan ilgisini bizzat katılarak göstermiştir. Milas için sosyal ve kültürel etkinliklere ilgi gösteren ve her zaman destek veren sayın kaymakamımız, okul yönetimince belirlenen program dahilindeki şiirleri dinlemiştir. Program sonunda sunucu öğrencinin, Nazım Hikmet'in 'Vatan Haini' adlı şiirini okumak istemesiyle salondan olumsuz yönde tepkiler yükselmesine rağmen kaymakamımız şiiri sonuna kadar dinlemiştir. Bundan sonra salondaki konuşmalar ve hoş olmayan seslerin yükselmesi nedeniyle kaymakamımız olayların daha çok büyümesini engellemek amacıyla, müdahale edilmesini sağlamıştır. Milas'taki bu gelişmeler ulusal medyada abartılmıştır. Hatta yargısız infaza dönüşmüştür. 3.5 yıldır ilçemizde birçok başarılı hizmetlerde bulunan, sanat ve sanatçılara saygı gösterip destek olan kaymakamımıza yapılan bu saldırıları üzüntüyle karşılıyor ve kınıyoruz".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber