Temsili validen ?marketlerde poşet yerine file kullanılsın' önerisi

Kayseri'de temsili vali, kentin sorunlarına çözüm önerileri sunarak çevre temizliğine dikkat çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Temsili vali, marketlerde poşet yerine file kullanılması, görüntü kirliliğine neden olan tabelaların küçültülmesi önerilerinde bulundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Kayseri'de Vali Mevlüt Bilici'nin yerine sembolik olarak koltuğa Ahmet Paşa İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Ayşe Ayyıldız oturdu. Ayyıldız, valiliğe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, okulu müdürü Mehmet Güçlü, öğretmen Buket Uzar ve öğrenciler Erdoğan Kurtpınar, Hatice Köroğlu ve Doğukan Ay birlikte geldi.

Temsili vali Ayyıldız, ilin sorunlarına dikkat çekti. Kayseri'nin her alanda örnek bir şehir olduğunu belirten ve burada yaşamaktan mutlu olduğunu dile getiren Ayyıldız, çevre temizliğine önem verilmesi gerektiğini kaydetti. Alışverişlerde poşet kullanılmasının yanlışlığına dikkat çeken Ayyıldız, marketlerde poşet yerine file ve bez torba kullanılması önerisinde bulundu. Ayyıldız, görüntü kirliliği ve özellikle rüzgarlı havalarda tehlike oluşturan iş yeri tabelalarının da küçültülmesi gerektiğini söyledi.

Kentin ulaşım hizmetlerine de değinen Ayyıldız, ?Raylı sistem güzergahları artırılmalı. Hava kirliliğinin önlenmesi adına bütün otobüsler çevre dostu haline getirilmeli. Tarihi ve turistik gezi alanlarının tanıtım ve temizliğine dikkat edilmeli. Okullardaki spor ve oyun alanları geliştirilmeli. Bu konuda hayırseverlerden yaptıkları okullara spor salonu yapmaları istenebilir. Okullardaki etüt derslerine ağırlık verilerek dar gelirli öğrencilere destek olunmalı.? önerilerinde bulundu.

Ayyıldız'ın söylediklerini talimat olarak aldıklarını ifade eden Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, medeni cesaretinden dolayı tebrik etti. Bilici, eğitim, sağlık, çevre ve ulaşım gibi alanlarda yaşanan sorunların gelecek nesillere aktarılmaması için çalıştıklarını kaydetti. Vali Bilici, ziyaretine gelen öğrenci ve idarecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi, çeşitli hediyeler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber