Unakıtan: İşçi çıkarılmayacak

Haber Giriş : 31 Mayıs 2005 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 Ekim'de AB ile müzakerelerin başlayacağını belirten Maliye Bakanı Unakıtan, Seydişehir Alüminyum tesislerindeki özelleştirmede ise kararlı olduklarını söyledi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Fransa'nın verdiği kararın müzakerelere hiçbir etkisinin olmadığını, 3 Ekim'de müzakerelerin başlayacağını söyledi. Unakıtan, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Karaman'da Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Unakıtan, Fransa'da yapılan referandumun sonucuna ilişkin olarak, bu ülkede, Türkiye'nin değil AB Anayasası'nın oylandığını hatırlattı.

Fransa'nın verdiği kararın müzakerelere hiçbir etkisinin olmadığını, 3 Ekim'de müzakerelerin başlayacağını dile getiren Unakıtan, ''Bunu hem AB otoriteleri söylüyor hem de bizim kendi hazırlıklarımız o şekildedir. Çok da kolay olmayan bir müzakerenin içine gireceğiz. Ama Türkiye, artık eski Türkiye değil. Türkiye kendine güvenen bir ülke. Türkiye hem kendine hem de Hükümetine güvensin, bu ülkenin önü açık'' diye konuştu.

-SEYDİŞEHİR'DEKİ OLAYLAR-

Son günlerde Seydişehir'de özelleştirme karşıtı eylemlerde yaşanan gerginliklerin anımsatılması üzerine Unakıtan, Seydişehir'de işçilerin yanlış bilgilendirildiğini düşündüğünü söyledi.

Özelleştirmenin Hükümet için vazgeçilmez bir politika olduğunu, artık devletlerin ekonomik faaliyetlerle ilgilenmemesi gerektiğini anlatan Unakıtan, Türkiye'nin çevresindeki ülkelerin tamamının özelleştirme sürecini tamamladığını belirtti.

Bulgaristan Ekonomi Bakanı'nın kendisini ziyaret ettiğini, bu ülkenin de özelleştirmeyi tamamladığını dile getiren Unakıtan, şöyle devam etti:

''Alüminyum Tesisleri'nin özelleştirilmesi konusunda tartışmak artık yersizdir. Ama orada çalışan işçiler bakımından, özelleştirmeyle ilgili tam olarak şunu söylüyorum ki, Seydişehir'deki Alüminyum A.Ş'den özelleştirmeden sonra hiçbir işçi çıkarılmayacak. Bunu gayet açık ve net şekilde söylüyorum. Kanunen emekli olanlar hariç.

Emekliliği gelenler emekli olacak. İşçi, özelleştirme sonucu buradan ayrılmayacak. Çünkü, orayı alacak kişiye özelleştirme şartnamesinde özel yatırım şartı getirdik. Bu şart, alacak kişi tarafından yerine getirilmek zorundadır. Bunu yerine getirdiği zaman Alüminyum Tesisleri, daha çok büyüyecek.''

Fabrikayı alacak kişinin tesisleri ekonomik hale getirmesi gerektiğini ifade eden Unakıtan, ''Özelleştirmeden sonra yeni yatırımlar yapıldığı zaman, bırakın işçi çıkarılmasını yeni işçi alınacak. Bunun için oradaki işçi kardeşlerimiz, provokasyonlara izin vermesinler. Geleceklerinden emin olsunlar'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber