Bulgurlu: Rafting bölgesinin en önemli sorunu mülkiyet ve yetki

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanında etkin bir şekilde su sporunun yapılamamasında en önemli sorunun mülkiyet ve yetki olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Bulgurlu, Beşkonak Köprülü Kanyon'a yılda 1 milyon yerli ve yabancı turistin su sporu yapmaya geldiğini ifade etti. Bölgede başta rafting olmak üzere geniş çaplı su sporu yapılamamasında en önemli etkenin mülkiyet ve yetki kullanımı sorunu olduğunun altını çizen Bulgurlu, yapılacak imar planlamasıyla bölgenin mülkiyet ve yetki sorunun çözüme kavuşacağını kaydetti.

Bulgurlu, makamında Köprülü Kanyon Milli Park alanı ile ilgili saha araştırması yapan sosyolog Şeyma Balcı'nın sorularını cevapladı. Bulgurlu, "Köprülü Kanyon bölgesinin en önemli sorunu mülkiyet ve yetki kullanımı. Bölgede mülkiyet sorunu olduğu için devletin kurumları yetki kullanımı yapamıyor. Mülkiyet sorunu çözülürse yöre insanı yasaların koyduğu kurallara uyacaktır. Bu konuda yöre insanının bir sorunu yok. Sorun mülkiyet sorunun çözülememesi. Çözülemediği içinde devletin ilgili kurumları yetkilerini kullanamıyor." dedi.

Bulgurlu, bölgenin mülkiyet ve yetki sorunu çözülmesi halinde bölgeye yıllık 10 milyon yerli ve yabancı turistin rafting yapmaya gelmesinin zor olmayacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber