Yerleşik yabancılar Manavgat'ta 150 bin metrekarelik alanı yeşillendirecek

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 150 bin metrekarelik ormanlık alan 'Biz de Manavgatlıyız' projesi kapsamında yeşillendirilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İlçe Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu ile makamında yaptığı basın açıklamasında proje hakkında bilgilendirme yaptı.

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, proje çalışmasını Manavgat'ta yaşayan yerleşik yabancılarla birlikte yapacaklarını söyledi. Bu bağlamda projenin ismini 'Bizde Manavgatlıyız' verdiklerini belirten Bulgurlu, amaçlarının turizm şehrinde yerleşik yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların da ağaçlandırma faaliyetlerine katılmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Bulgurlu, "Proje ile orman ve doğa sevgisini artırmak, yabancıların da çevreye duyarlı olmalarını, ormanı ve doğayı sevmelerini sağlamak istiyoruz. Manavgat'ta yaşayan yabancıların da yeşillendirme çalışmasında katkıda bulunmalarını, böylece birlik beraberliğimizin sağlanmasını amaçlıyoruz." dedi.

Bulgurlu, projesinin ilk aşamasında 250 harnup (keçiboynuzu), 750 fıstık çamı, 250 servi ve 100 adet Kıbrıs akasyası dikileceğini ve bütün fidanların Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü tarafından karşılanacağını kaydetti. İlk dikimin 28 Nisan'da yapılacağını belirten Bulgurlu, proje paydaşlarının ise Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü, Akdeniz Bölgesi Yabancı Dostluk ve İletişim Derneği, Anadolu Ajansı ve Cihan Haber Ajansı olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber