İlkel teleferik can aldı

'Babama teleferiğe binmeyelim dedim ama beni dinlemedi'

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize'nin İyidere İlçesi'ndeki işyerinden evine gitmek için, bölgede Varangel olarak bilinen ilkel teleferiği kullanan 46 yaşındaki Ali Vapurcu, teleferiğin makarasının çelik telden çıkmasıyla dengesini kaybetti ve İkizdere Deresi'ne düştü. Ali Vapurcu suda kaybolurken 11 yaşındaki oğlu Ahmet teleferiğin kabininde asılı kaldı. Eşinin gelmemesi üzerine teleferiğinin ineceği yere giden anne Ayşe Vapurcu, oğlunu teleferikte asılı görünce yardım istedi. 3 saat sonra kurtarılabilen küçük çocuk tedavi altına alındı.

Olay dün akşam saat 20.30 sıralarında, İyidere İlçesi Kalecik Köyü'nde meydana geldi. Briket atölyesi bulunan 4 çocuk babası Ali Vapurcu, iş çıkışında oğlu ile Ahmet ile birlikte, çok yakında iki köprü bulunmasına rağmen, kısa yol olduğu için İkizdere Deresi üzerinden geçen ilkel teleferiğe bindi. Ancak baba oğul dere ortasına geldiği sırada teleferiğin makara sistemi çelik telden çıktı. Bu sırada dengesini kaybeden Ali Vapurlar, kabinden dereye düşerek suda kayboldu. Ahmet Vapurlar ise kabinde asılı kaldı. Yaklaşık 3 saat boyunca eşi ve oğlundan haber alamayınca merak eden Ayşe Vapurcu, teleferiğin ineceği yer olan Trabzon'un Of İlçesi Pınaraltı Köyü'ne gelince oğlunun teleferik kabininde asılı olduğunu gördü ve Jandarma'dan yardım istedi. Olay yerine jandarma ve Sivil Savunma ekipleri, çocuğu asılı olduğu yerden kurtardı. Bitkin düşen İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Ahmet Vapurcu, Of Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Olayın meydana geldiği bölgede sabahın ilk ışıkları ile birlikte arama çalışması başlatıldı. Rize ve Trabzon'dan gelen Sivil Savunma ekipleri ile Rize Deniz Polisi dalgıçları bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Of Kaymakamı Tuncay Sonel de, bölgede iki köprü olmasına rağmen teleferiğin tercih edildiğini belirterek, ?Teleferik dere ortasına geldiği sırada baba dengesini kaybederek düştü. Oğlu ise orada asılı kaldı. Eve gelmemelerinden şüphelenen anne olay yerine geldi. Biz de devreye girerek çocuğu kurtardık. Şimdi babayı arıyoruzö dedi. Sonel, hastanede görüştüğü Ahmet Vapurcu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek "Oğlu, 'Babama teleferiğe binmeyelim dedim ama beni dinlemedi' dedi" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber